Plněné papričky podle mé babičky

smart Kuchař: smart

Doba přípravy: 30 minut + 1,5 hod. pečení 4-6 porcí Mleté maso 22 názorů

Suroviny

6 světle zelených paprik
750 g mletého masa
velká cibule
1 vejce
hořčice
3 stroužky česneku
strouhanka
1 větší rajský protlak
4 větší rajčata
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mlété maso osolíme a opepříme, smícháme ho s drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Kdo chce, může přidat majoránku (já ji nedávám, zbytečně potlačí chuť paprik).

  2. Papriky očistíme, a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.

  3. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190st. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.

  4. Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.

  5. Podle požadovaného množství a konzistence výpeku (a samozřejmě chuti:-)) můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata, atd...

  6. Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, u nás se ale jedí výhradně s těstovinami, vydatně polité lehce pikantní výpekem.
    Dobrou chuť :-)

Poznámka

Vyfotím je až příště během postupu, protože za chvíli už budou hotové :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 750 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné papričky podle mé babičky

  • Palecek Palecek

    Opravdu vynikající .. cohutnal jsem je a už jiný nevařím.. :yes:

    Odpovědět

  • janaprej janaprej

    Moc dobrý receptík, dnes jsem vařila a povedlo se - velká spokojenost, za mě:yes::yes:

    Odpovědět

  • borafh borafh

    moc dobré...mňamka :yes:

    Odpovědět

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    Tohle jídlo mám moc rád a děláme je stejně, ale s použitím červených paprik, které mi přijdou chutnější.

    http://www.nasipsi.eu/

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    JiSe: Tak tak, ten výpek lidi vyhazují a vůbec netuší, že vlastně vyhazují základ chuti omáčky.
    ;-)

    Odpovědět

  • duben duben(neregistrovaný)

    .......původně balkánské jídlo u nás zdomácnělo v mnoha možných chuťových variantách; pro mne jedině s chlebem nebo max s rýží......knedlík určitě ne - to jsme měli v družině před x lety a náplň papriky byla nedefinovatelná hmota; již nikdy více :-)

    Odpovědět

  • Jiří Kuchta Jiří Kuchta(neregistrovaná)

    Nevím, proč autorka předepisuje zrovna zelené papriky. Pokud jsou červené tak je to na talíři hezčí (na chuti je jedno jestli je červená nebo zelená).
    Podle mne je lepší když se použijí pálivé papriky, je to pak mírně pikantní.

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    gabi: rajská: zásmažka - olej, hladká múka, soľ, červená paprika, korenie. Zaliať vodou, prípadne mliekom a pretlakom z rajčín, pridať polku cibule, cukor. Zásada č.1 výbornej rajskej omáčky je jediná: Hooodne cukru, hooodne soli! Nič viac, žiadne hrebíčky a pod., toto je jednoduchý, rýchly a ten najlepší recept!

    Odpovědět

  • Jan Linka Jan Linka

  • Jan ŠTEMBERK Jan ŠTEMBERK(neregistrovaný)

    I kdepáááák... Klasika, jako na rajskou, takže TMAVÝ KARAMELOVÝ ZELENINOVÝ ZÁKLAD, badyán,
    do sladka strouhaným perníkem.

    Odpovědět

  • DzejAr DzejAr

    Dělám je úplně stejně, jen nepoužívám vůbec rajčatový protlak .. pouze rajčata. Nemám rád tu sladkou příchuť

    Odpovědět

  • JiSe JiSe(neregistrovaný)

    Papriky podliji trochou vody, dám kousek másla a peču v troubě. Připravím běžným způsobem rjskou omáčku, nechám ji trochu hustější, protože po upečení do ní vliji výpek z paprik. Tím jí naředím a získá i "paprikovou" chuť. Máme rádi s rýží. Zrovna v sobotu jsem je dělala.:-p

    Odpovědět

  • Helena Helena (neregistrovaný)

    Dělám je podobně, ale jen z mletého vepřového. Nahoru hodně rajčat, nasekaný česnek, cibuli a plátky slaniny. Nemusí se dělat žádná omáčka, šťáva, kterou zelenina pustí je úžasná a je jí dost. S dobrou rýží, nejlépe Basmati, neoblíbenější letní bašta celé rodiny.<3

    Odpovědět

  • gabi gabi(neregistrovaný)

    nikde se nepíše, jak doděláváte tu rajskou omáčku k tomu, co vše do ní dáváte?????

    Odpovědět

  • Minjaver Vilímková Minjaver Vilímková(neregistrovaný)

    Chtěla bych přispět s receptem který je bez masa, ale to velice dobrá papina a hlavně chuťově si zadají s náplní masovou.nejlépe 6 paprik kapií Opláchnu kulatozrnou rýži,pokrájím dvě středně velké cibule na malé kostičky pokrájené,4-5 str. česneku,zelenou hladkolistou petrželku nakrájenou na drobno,sůl,pepř,saturejku(čubrici),červenou práškovou papriku,1 vajíčko 1 lžička polohrubé mouky,4 lžíce vody, sluneč.olej.Do větší pánve na oleji orestuji cibulku,slabě osolím přidám opláchnutou rýží promíchám s cibulkou přidám práškovou papriku promíchám podleji 4 lžící vody nechám povařit do odpaření vody. a odstavím,přidám čerstvě namletý pepř,zelenou petrželku,čubrici neboli saturejku,rozetřený nebo prolisovaný česnek,vajíčko a lžičku polohrubé mouky. Vše promíchám.opláchnuté seříznutými vršky paprik které mají vyčištěné a trošičku osolené vnitřky a naplním směsí.Do pekáče poskládám paprikya většinou zbyde i směs kterou dám také do pekáče.Pokrájím 2 -3 rajčátka na malé kousky a to vše zaleju hovězím vývarem tak aby papriky byly potopené a dám do trouby péct na 180°C dokud se voda nevypaří a papriky z vrchu chytnou barvu.Prosím, Napište mi zda jste to někdo zkusil a jak vám to chutnalo?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: plněné papriky od babičky plněné papriky podle babicky letní plněná paprika plněné papriky s rajskou podle babičky plněné papriky s rajskou od babičky plněné pálivé papričky plnene papriky jako od babicky plněné pálivé papriky plněné papriky babicky plnene papricky recept na plněné papriky podle babičky plněné papriky s rajskou plnena paprika od babicky slovenské plněné papriky plnen paprika recept babiiek plněné papriky s rajským protlakem papričky recept jake maso na plnene papriky plněná paprika podle babicky papričky na pečení

Zapomněl/a jsem heslo