Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Legendární masové kuličky proslavil obchodní dům s nábytkem, který je všem velmi dobře známý. Avšak tyto švédské kuličky není vůbec složité připravit doma. Kuličky jsou přelité smetanovou omáčkou a doplněné brusinkami.

Masové kuličky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha zemích a lze je připravit na nespočet způsobů. Kuličky se připravují z mletého vepřového či hovězího masa a poté je můžete upéct v troubě či v horkovzdušné fritéze nebo usmažit na pánvi.

Jak připravit švédské kuličky

Švédské masové kuličky jsou ochucené špetkou mletého zázvoru a při pečení provoní celý dům. Poradíme, jak tento národní pokrm Švédů připravit.

Na přípravu přibližně 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vložte do mísy mleté maso a přidejte cibuli nakrájenou nadrobno. Dále přimíchejte mléko, vejce a Solamyl, také ochuťte maso kořením.
  2. Vypracujte těsto, ze kterého vytvoříte středně velké kuličky
  3. Dále na pánvi rozpusťte máslo a kuličky na něm osmahněte ze všech stran.
  4. Na přípravu omáčky nejprve rozpusťte v kastrolu máslo, zasypte je moukou a připravte tmavší jíšku. Poté ji za stálého míchání metličkou zalijte vývarem i smetanou.
  5. Omáčku provařujte přibližně 15 minut a dochuťte solí i čerstvě mletým pepřem.
  6. Hotové kuličky podávejte přelité omáčkou a doplněné brusinkami, jako přílohu zvolte brambory vařené ve slupce.

Pojďte si připravit švédské masové kuličky, které chutnají podobně jako ze známého obchodního řetězce. S videonávodem zvládnou kuličky i naprostí začátečníci v kuchyni a zaručeně sklidí velkou chválu od celé rodiny.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli