Masové kuličky v kari omáčce (z remosky)

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut 1 názor

Mleté maso Doba přípravy: 50 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
2-3 Ižíce strouhanky
1 vejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 svazek jarní cibulky
250 ml smetany
2 Ižičky kari koření
hrst pažitky
4 lžíce oleje
2 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a pepř dobře promícháme a ze směsi vypracujeme navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm. Zakryjeme je a necháme hodinu v chladničce odpočívat.

  2. Kuličky potom na oleji v remosce opečeme dozlatova. Pak je vyjmeme, přidáme máslo, nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Vmícháme smetanu, ochutíme kari kořením a provaříme.

  3. Kuličky vložíme do omáčky a ještě prohřejeme.
    Podáváme s jemnou nasekanou pažitkou, vhodnou přílohou je jasmínová rýže.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně".

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Masové kuličky v kari omáčce (z remosky)