Jak připravit tvarohové šátečky? Inspirujte se receptem přímo od babičky
Úžasně vláčné tvarohové šátečky jsou to pravé k šálku odpolední kávy pro celou rodinu. Naplnit je můžete podle své chuti tvarohovou, povidlovou či makovou náplní. Čerstvě upečené šátečky zmizí z talíře rychlostí blesku.
Na křehké tvarohové šátečky budete potřebovat pouze několik základních surovin a vznikne moučník, který bude každý milovat. Těsto je díky tvarohu dokonale vláčné a rozplývá se na jazyku. Při podávání šátečky stačí poprášit moučkovým cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové šátečky
- Do mísy nasypte mouku, přidejte špetku soli a vanilkový cukr, poté vše promíchejte. Dále přidejte nastrouhanou citronovou kůru, tvaroh a na menší kousky nakrájené máslo.
- Vypracujte vláčné těsto, vložte ho do mikrotenového sáčku a nechte odpočinout v lednici.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Vložte do mísy tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, vejce i rum a důkladně vše prošlehejte.
- Nyní těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíte na čtverce o velikosti 8x8 cm. Doprostřed každého čtverce dejte malou hromádku náplně a cípy těsta uzavřete do tvaru šátečku.
- Hotové šátečky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte šátečky 12–15 minut dozlatova.
- Ještě horké šátečky obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a skořicí.
Šátečky z tvarohového těsta nejsou na přípravu vůbec složité. Podrobný postup vám názorně předvede i rychlý úvodní videonávod. Pokud se vám urodilo dostatek jablek, můžete lahodné šátečky naplnit voňavou jablečnou náplní.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře