Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasně vláčné tvarohové šátečky jsou to pravé k šálku odpolední kávy pro celou rodinu. Naplnit je můžete podle své chuti tvarohovou, povidlovou či makovou náplní. Čerstvě upečené šátečky zmizí z talíře rychlostí blesku.

Na křehké tvarohové šátečky budete potřebovat pouze několik základních surovin a vznikne moučník, který bude každý milovat. Těsto je díky tvarohu dokonale vláčné a rozplývá se na jazyku. Při podávání šátečky stačí poprášit moučkovým cukrem.

Jak připravit tvarohové šátečky

Máte-li chuť na sladké, tak právě babiččiny tvarohové šátečky plněné tvarohem vás okouzlí chutí i jednoduchou přípravou.
Na přípravu šátečků budete potřebovat tyto suroviny: 

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte špetku soli a vanilkový cukr, poté vše promíchejte. Dále přidejte nastrouhanou citronovou kůru, tvaroh a na menší kousky nakrájené máslo.
  2. Vypracujte vláčné těsto, vložte ho do mikrotenového sáčku a nechte odpočinout v lednici.
  3. Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Vložte do mísy tvaroh, cukr, zakysanou smetanu, vejce i rum a důkladně vše prošlehejte.
  4. Nyní těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát, který rozkrájíte na čtverce o velikosti 8x8 cm. Doprostřed každého čtverce dejte malou hromádku náplně a cípy těsta uzavřete do tvaru šátečku.
  5. Hotové šátečky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte šátečky 12–15 minut dozlatova.
  6. Ještě horké šátečky obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a skořicí.

Šátečky z tvarohového těsta nejsou na přípravu vůbec složité. Podrobný postup vám názorně předvede i rychlý úvodní videonávod. Pokud se vám urodilo dostatek jablek, můžete lahodné šátečky naplnit voňavou jablečnou náplní.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli