Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový rybízový koláč: Naučte se jednoduchou dobrotu bez vážení
Zdroj: Toprecepty

Přemýšlíte, co dalšího upéct, aby bylo doma něco dobrého? Využijte rychlý a jednoduchý recept a připravte rybízový koláč. Svěží sladkokyselá chuť s křupavou drobenkou je letní klasikou, která neomrzí. Výhodou je rychlá příprava bez vážení. Tak šup s koláčem do trouby a hurá k vodě.

Rychlých a chuťově lákavých koláčů není nikdy dost. Nechte se inspirovat další variantou letního koláče, ve kterém kraluje na vitamíny bohatý rybíz. Na přípravu vám stačí pár základních surovin a svačinu k vodě nebo do lesa máte hotovou.

Rychlý hrnečkový koláč s rybízem

Příprava tohoto moučníku vám nezabere více jak 20 minut.

  1. Nachystejte si 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 kypřicí prášek a 500 g rybízu. 
  2. Středně velký plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Rybíz odstopkujte a propláchněte na sítu. Nechte jej okapat.
  4. Z 1 hrnku hrubé mouky, 100 g másla a 1 hrnku cukru krystal vytvořte drobenku.
  5. Nyní již připravte těsto na koláč. Do mísy dejte obě mouky, kypřicí prášek, cukr a promíchejte. Přidejte mléko, vejce a olej. Vše dobře promíchejte. Nemusíte však míchat nebo šlehat dlouho - stačí do spojení surovin.
  6. Hotové těsto nalijte na připravený plech. Poklaďte rybízem a posypte drobenkou.
  7. Připravený koláč vložte do předehřáté trouby a pečte cca 25 minut.
  8. Hotový koláč nechte vychladnout a pak ho nakrájejte.
     

Tip: Chcete-li si vzít koláč na výlet, mohou se vám hodit rady, jak takovou svačinu v letních měsících uchovat. Podívejte se na tipy do následujícího článku.                     

Ať se koláč vydaří, přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli