Jak udělat dračí oheň z kuřecího masa? Oblíbené ostré jídlo připraví i začátečník
Dračí oheň s kuřecím masem je jídlo, které si zamilují ti, kteří touží po pořádné dávce koření a výrazné chuti. V receptu se potkává jemné kuřecí maso s pikantní omáčkou a zeleninou. Asijský styl jídla ocení především milovníci orientální kuchyně.
Pikantní jídla mají své věrné fanoušky, kteří se nebojí trochy té pálivosti. Mezi oblíbené recepty patří i dračí oheň s kuřecím masem. Tato sytá a výrazně kořeněná specialita si bere inspiraci z asijské kuchyně, přičemž staví na jednoduchém základu - kuřecím mase, zelenině a omáčce, která rozhodně není pro slabé povahy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit dračí oheň
Ostrost omáčky můžete přizpůsobit podle chuti a připravit tak jídlo, které bude přesně odpovídat vaší toleranci k chilli.
-
Kuřecí prsa nebo vykostěná stehna nakrájejte na nudličky. Maso můžete naložit do marinády ze sójové omáčky, česneku a trochy sezamového oleje, což mu dodá chuť i šťavnatost.
-
Na nudličky pokrájejte také papriku, pórek, mrkev a červenou cibuli. Zelenina by měla být čerstvá a křupavá, aby si zachovala barvu a strukturu i po krátkém orestování.
-
Připravte si omáčku, která vznikne smícháním chilli pasty nebo čerstvých papriček, strouhaného zázvoru, česneku, sójové a ústřicové omáčky. Omáčka je tím, co dělá jídlo „dračí“.
-
Nejdříve orestujte maso dozlatova. Poté přidejte zeleninu, kterou krátce zarestujte. Nakonec vlijte omáčku a vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Na závěr zalijte panákem sherry likéru.
-
Pro zjemnění můžete použít kokosové mléko nebo lžičku arašídového másla.
-
Tradičně se dračí oheň podává s rýží nebo rýžovými nudlemi. Výborně ale chutná i s pečenými batáty nebo ve formě pikantního sendviče.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dračí oheň s kuřecím masem představuje ideální volbu pro všechny, kteří chtějí do svého jídelníčku vnést trochu pálivé energie a asijského šmrncu. Díky jednoduchému postupu a variabilitě surovin si jej můžete připravit přesně podle své chuti.
Komentáře