Jak sklízet pažitku? Pravidelné seřezávání podpoří rychlejší růst stonků
Pažitka je bylinka, kterou objevíte snad na každé zahrádce či balkoně v truhlíku. Oblíbená je především pro její jemně pikantní chuť, díky které dokonale dochutí pomazánky, máslo, sýry, ale také polévky i omáčky.
Pažitka známá i pod názvem šnytlík je univerzální bylinka, nenáročná na pěstování, která velmi rychle roste a díky tomu ji lze často sklízet. Vysadit ji můžeme do květináče, ale i do záhonu na zahradu. Poradíme, jak pažitku sklízet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sklízet pažitku
Pažitku můžeme sklízet vždy, kdykoli na ni dostaneme chuť, jelikož má schopnost neustále po seříznutí dorůstat.
- Pažitku sklízíme pomocí nůžek nebo ostrého nože. Sklizené části spotřebujeme co nejdříve, dokud jsou svěží a chutné.
- Čím častěji budeme pažitku seřezávat, tím více budou její stonky sílit.
- Na pažitce nenecháváme suché části natí, rostlině by se pak nedařilo v růstu.
- Pažitka začne postupně vykvétat a v případě, že květy nebudeme chtít dále zpracovávat, musíme stonky pravidelně seřezávat.
Připravte si báječnou smetanovou omáčku ochucenou čerstvě nasekanou pažitkou. Videonávod vás postupem provede krok za krokem - naučíte se, jak tuto omáčku uvařit a zaručeně sklidíte od celé rodiny velkou chválu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře