Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z pažitky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy chvilka

chvilka

1. 5. 2014 18:48

Suroviny

Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky

Nutriční hodnoty

Energie7 746 kJ / 1 851 kcal
Bílkoviny12,25 g
Tuky191,84 g
Vláknina9,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy14,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.

Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.

Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.

Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.

Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

misula29

1. 5. 2018 21:13

Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.

Anna Kocikova

17. 6. 2015 22:22

spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazáku:-)I u nás pažitka roste jako o závod:-))

spagetka

14. 6. 2015 16:51

Recept jsem si neuložila:-8:-8, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám :yes::yes::yes::yes:

janatka

29. 5. 2014 17:32

Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!;-)

Anna Kocikova

29. 5. 2014 13:01

janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radost:-*děkuji:-K

Ivetko,díky i za foto:yes:Jsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnit:-DPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající:-p
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok:-)

Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno:-)

Dana61

29. 5. 2014 12:39

je to mňamka:yes::-D grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamka;-)dcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka:-D:-D

janatka

29. 5. 2014 12:12

Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.:yes:;-)

Anna Kocikova

5. 5. 2014 18:38

suslajda:Budu ráda;-)děkuji:-K

suslajda

3. 5. 2014 19:31

Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším;-):-K:yes:

Anna Kocikova

2. 5. 2014 18:29

Díky všem:-):-K

1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde:-)Ale na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.

Irule

2. 5. 2014 14:51

:yes: Drahuško, super, to si ukládám :yes::yes:;-):-K

hosta

2. 5. 2014 08:38

to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá:yes::-))

1974andrea

1. 5. 2014 20:41

Chuťově to bude jistě výborné:yes: Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo:-S:-D I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude;-)

spagetka

1. 5. 2014 19:16

Anna Kocikova: Tak to tě chápu, u nás asi před 5 lety? asi... nám někdo taky vykopal keř libečku, šalvěj, meduňku, mátu, bazalku,... prostě veškeré vzrostlé byliny a nechal jen jakési odkopky :-//:-//, mě málem trefil šlak.... Kdyby si někdo řekl, klidně mu dám. Trvalo mi docela dlouho, než jsem naše ukecala, že fakt se bylinkám nejlíp daří venku na záhoně.

tejaja

1. 5. 2014 19:14

Páči sa mi to, hlavne tá druhá verzia. Pažitku mám, tak to skúsim ;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pažitkové pesto pesto z libečku pažitka recepty libečkové pesto jak uchovat pažitku uchování pažitky pažitka v soli pažitka recept na pesto recepty z pažitky pazitka recept recepty pažitka pazitka do mrazaku libeček pesto jak udělat pesto jak uchovat libeček jak uchovat domácí pesto pažitka uchování pesto recept libeckové pesto recept

Suroviny: pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,

TopRecepty.cz

Pesto z pažitky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zWq