Pesto z pažitky
Suroviny
Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky
Nutriční hodnoty
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.
Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.
Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.
Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.
Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2024 19:15
Hella: Helenko,budu ráda když vyzkoušíš
Děkuji za tip na květy do pomazánky
My už sice zahrádku nemáme,jen kousek parcelky s libečkem.Pažitku mám jen na římse v květináči,ale pokud mi ji kočky nesežerou,tak snad bude alespoń pro potěšení oka na posypání namazaného pečiva
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
9. 5. 2024 20:57
Květy z pažitky, když jí je moc, přidáváme do pomazánek, a tohle pesto také vyzkoušíme.
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
1. 5. 2018 21:13
Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.
17. 6. 2015 22:22
spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazáku
I u nás pažitka roste jako o závod
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
14. 6. 2015 16:51
Recept jsem si neuložila![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
29. 5. 2014 17:32
Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
29. 5. 2014 13:01
janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radost
děkuji![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Ivetko,díky i za foto
Jsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnit
Přitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Ivetko,díky i za foto
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
29. 5. 2014 12:39
je to mňamka![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamka
dcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
29. 5. 2014 12:12
Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
5. 5. 2014 18:38
suslajda:Budu ráda
děkuji
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 5. 2014 19:31
Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
2. 5. 2014 18:29
Díky všem![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde
Ale na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejde
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
2. 5. 2014 14:51
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
2. 5. 2014 08:38
to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
1. 5. 2014 20:41
Chuťově to bude jistě výborné
Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 5 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 5 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: pažitkové pesto pesto z libečku pažitka recepty libečkové pesto jak uchovat pažitku uchování pažitky pažitka v soli pažitka recept na pesto recepty z pažitky pazitka recept recepty pažitka pazitka do mrazaku libeček pesto jak udělat pesto jak uchovat libeček jak uchovat domácí pesto pažitka uchování pesto recept libeckové pesto recept
Suroviny: pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
19 názorů