Jak a v čem skladovat perníčky, aby byly měkké? Přinášíme hned několik tipů
Perníčky jsou vánoční klasikou, která se peče v první vlně pečení cukroví před Vánoci, aby měly dost času na rozležení. V čem a kde je ale skladovat, aby byl úspěch jejich změknutí zaručen? Poradíme vám.
Perníčky jsou bezesporu nejoblíbenějším vánočním cukrovím, které nechybí na Vánoce na žádném stolu. Po upečení a vychladnutí ztvrdnou, a proto se perníčky pečou až měsíc před Vánoci, aby měly dostatečný čas na změknutí. V čem je dobré je skladovat, aby byl úspěch zaručen a vy si při jejich ochutnávání nevylomili zub?
Mohlo by vás zajímat
V čem skladovat perníčky
Skladování perníčků není nic složitého, přesvědčte se sami:
- Perníčky je dobré skladovat v kovové dóze nebo v krabici vystlané alobalem nebo pečicím papírem, aby se mohly celé zabalit, nelepily se na stěny nádoby a tolik nenavlhly.
- Pokud skladujete v krabici více druhů cukroví, je vhodné je oddělit ubrousky nebo pečicím papírem.
- Změknutí perníčků můžete podpořit tím, že do krabice vložíte kousek rozkrojeného jablka. Vložte ho ale tak, aby se nedotýkalo perníčků, a nezapomeňte ho pravidelně vyměňovat.
Mohlo by vás zajímat
Kde skladovat perníčky
Vhodné místo ke skladování perníčků jistě najde každý z nás:
- Pro skladování perníčků je vhodné temno a zejména chlad, takové podmínky splňuje nejčastěji spíž nebo sklep.
- Vhodná může být i uzavřená chladná chodba nebo zasklený balkon. Otevřený balkon není vhodný kvůli výkyvům počasí a možnému přemrznutí perníčků.
V posledních letech jsou velmi populární recepty na ihned měkké perníčky. Nezapomeňte, že velmi důležitým aspektem pro měkkost perníčků je délka pečení; nesmí být přepečené. Ať už si vyberete kterýkoli postup, přejeme vám, aby se perníčky povedly podle vašich představ.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře