Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky jsou vánoční klasikou, která se peče v první vlně pečení cukroví před Vánoci, aby měly dost času na rozležení. V čem a kde je ale skladovat, aby byl úspěch jejich změknutí zaručen? Poradíme vám.

Perníčky jsou bezesporu nejoblíbenějším vánočním cukrovím, které nechybí na Vánoce na žádném stolu. Po upečení a vychladnutí ztvrdnou, a proto se perníčky pečou až měsíc před Vánoci, aby měly dostatečný čas na změknutí. V čem je dobré je skladovat, aby byl úspěch zaručen a vy si při jejich ochutnávání nevylomili zub?

V čem skladovat perníčky

Skladování perníčků není nic složitého, přesvědčte se sami:

  • Perníčky je dobré skladovat v kovové dóze nebo v krabici vystlané alobalem nebo pečicím papírem, aby se mohly celé zabalit, nelepily se na stěny nádoby a tolik nenavlhly. 
  • Pokud skladujete v krabici více druhů cukroví, je vhodné je oddělit ubrousky nebo pečicím papírem. 
  • Změknutí perníčků můžete podpořit tím, že do krabice vložíte kousek rozkrojeného jablka. Vložte ho ale tak, aby se nedotýkalo perníčků, a nezapomeňte ho pravidelně vyměňovat.

Kde skladovat perníčky

Vhodné místo ke skladování perníčků jistě najde každý z nás:

  • Pro skladování perníčků je vhodné temno a zejména chlad, takové podmínky splňuje nejčastěji spíž nebo sklep. 
  • Vhodná může být i uzavřená chladná chodba nebo zasklený balkon. Otevřený balkon není vhodný kvůli výkyvům počasí a možnému přemrznutí perníčků.

V posledních letech jsou velmi populární recepty na ihned měkké perníčky. Nezapomeňte, že velmi důležitým aspektem pro měkkost perníčků je délka pečení; nesmí být přepečené. Ať už si vyberete kterýkoli postup, přejeme vám, aby se perníčky povedly podle vašich představ.

Komentáře