Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také se vám stalo, že jste si plánovali neodolatelně šťavnaté hamburgery, se kterými ohromíte celou rodinu, ale maso nakonec bylo vysušené a rozpadalo se? Pak čtěte dál a dozvíte se, jak připravit šťavnatý a chutný hamburger.

Důvody, proč je maso vysušené, mohou být minimálně dva. Nejčastěji je na vině chybný výběr masa, protože čím libovější maso zvolíme, tím sušší burger získáme. Druhým důvodem může být příliš dlouhé smažení masa, které má za následek jeho vysušení.

Jak udělat šťavnatý hamburger

Rozkrojená hamburgerová bulka se opéká nasucho na pánvi. Díky tomu je báječně křupavá.

  • Vybírejte takové maso, které bude obsahovat tuk. Nejlépe se však hodí hovězí plec nebo krk. Maso ale můžete také libovolně nakombinovat podle svých chutí.
  • Maso umelte v mlýnku nahrubo.
  • S masem několikrát bouchněte o pracovní desku. Díky tomu se bude dobře pojit a nebude se během smažení rozpadat.
  • Připravené placky nechte v lednici těsně do doby, než dojde na smažení. 
  • Maso solte těsně před smažením, šťáva z masa tak zůstane v burgeru.
  • Během smažení nepíchejte do burgerů vidličkou, ale pohmatem porovnejte tuhost placky. Hotový burger je tuhý všude stejně a tuhost se podobá tuhosti kůže mezi palcem a ukazováčkem. Nedopečený burger je uprostřed znatelně měkčí.

Když domácí hamburger, tak v domácí housce. Jak připravit bulku na burger napoví náš videorecept, ve kterém je celý postup ukázán krok za krokem. Jak připravujete hamburger vy? Podělte se s námi o své tipy v komentářích pod článkem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více