Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc-huspenina z vepřové hlavy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 5. 2014 20:00

Suroviny

Porce: hotového sulcu je cca 2,65 litu

Nutriční hodnoty

Energie690 kJ / 165 kcal
Bílkoviny12,66 g
Tuky0,50 g
Vláknina4,69 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy25,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.

V masně Inpost měli vepřové hlavy 1kg/12.80kč, manžel neodolal a koupil celou hlavu. V syrovém stavu toho bylo 3,5kg. Po uvaření a obrání bylo 1,5kg masa, 1/2kg kůží a 1,5kg kostí.

Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.

Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz:-)

Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.

Pro lepší přehled přidávám pár podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova

17. 2. 2021 17:37

RobertM: :yes:

RobertM

16. 2. 2021 22:01

My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.

be.amenity

26. 5. 2014 13:44

Anna Kocikova: Hihi :-D to znám... ale vždyť život (krom jiného:-8) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat ;-):-8:-D

Anna Kocikova

26. 5. 2014 13:11

be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v lednici:-8Tato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znova:-*A pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout;-):-D

be.amenity

26. 5. 2014 12:50

Anna Kocikova: :-O Oooo super, že to vydrží takto dlouho :yes::-) Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali :-) Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho:-!:-D

Anna Kocikova

23. 5. 2014 18:09

be.amenity:Martinko,děkuji za zájem:-*
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako já:-Dtak sulc v lednici vydrží i 14dní:-)
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin:-)

be.amenity

23. 5. 2014 16:19

Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc :yes::-) Určitě brzy vyzkouším ;-)
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici:-?

Anna Kocikova

13. 5. 2014 15:36

rozmarynaH:Děkuji:-K
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsíc:-))Manžel má sulc hrozně rád:-)Líčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezaná:-SKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupky:-Dteď to všechno dávají pryč:-/

rozmarynaH

13. 5. 2014 09:51

Sulc mám moc ráda:-p, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. :yes: +17

Anna Kocikova

12. 5. 2014 21:35

Děkuji všem:-K

jarka skrobakova

12. 5. 2014 20:47

:yes::yes: paráda :-K

1974andrea

12. 5. 2014 20:40

Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču;-):-p

ivulinka

10. 5. 2014 21:20

Jen si sáhnout pře monitor...:yes::-p:-K

Ivina

10. 5. 2014 19:35

Nádherný a určitě moc dobrý.:yes::-K

Ivana Ch

10. 5. 2014 18:13

Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava

Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl

TopRecepty.cz

Sulc-huspenina z vepřové hlavy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zN7q