Z cukety lze připravit placky podobné bramborákům. Vyzkoušíte je s námi?
Bramboráky jsou jedině z brambor, ovšem i z cukety či jiné zeleniny můžete připravit placky velmi podobné těm bramborovým. Ochucení bude stejné, jen s cuketou musíte zacházet trochu jinak, než jak jste zvyklí u brambor.
Protože cuketa neobsahuje škrob a placky by se rozpadaly, měli byste ho do těsta přidat v podobě strouhaných brambor, kterých může být až polovina množství cukety, případně použít jiné vhodné zahuštění těsta. Výhodou je, že na bramboráky využijete cuketu, která nepozorovaně přerostla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat cuketové bramboráky
Jsou jednoduché a zvládne je i začátečník.
- Přerostlou cuketu oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte. Mladou cuketu jen nastrouhejte.
- Osolte a nechte asi 15 minut vypotit. Pak slijte vodu. Mladá cuketa obsahuje málo vody, není potřeba ji dávat vypotit.
- K cuketě přidejte drcený kmín, rozmačkaný česnek, vejce, majoránku, případně pepř nebo nakrájenou uzeninu. Dosolte podle chuti.
- Bramborákovou směs zahustěte hladkou moukou nebo jiným zahušťovadlem.
- Placičky smažte na pánvi nebo je zkuste upéct v troubě jako bramboráky.
Přípravu cuketových bramboráků jsme pro začátečníky natočili i jako videorecept. Není nad názornou ukázku, podle které můžete postupovat krok za krokem.
Komentáře