Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky jsou jedině z brambor, ovšem i z cukety či jiné zeleniny můžete připravit placky velmi podobné těm bramborovým. Ochucení bude stejné, jen s cuketou musíte zacházet trochu jinak, než jak jste zvyklí u brambor.

Protože cuketa neobsahuje škrob a placky by se rozpadaly, měli byste ho do těsta přidat v podobě strouhaných brambor, kterých může být až polovina množství cukety, případně použít jiné vhodné zahuštění těsta. Výhodou je, že na bramboráky využijete cuketu, která nepozorovaně přerostla.

Jak udělat cuketové bramboráky

Jsou jednoduché a zvládne je i začátečník.

Přípravu cuketových bramboráků jsme pro začátečníky natočili i jako videorecept. Není nad názornou ukázku, podle které můžete postupovat krok za krokem.

Komentáře

Další tipy a triky