Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukeťák (cuketový bramborák) bez lepku, mléka a vajec

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

29. 7. 2021 18:58

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 137 kJ / 272 kcal
Bílkoviny7,31 g
Tuky1,47 g
Vláknina9,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,16 g
Sacharidy52,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cuketa a brambory by měly být v poměru 1:1 až 2:1 podle vašich preferencí. Já mám raději zeleninovější, někdo zase preferuje více brambor, protože výsledný cukeťák více připomíná bramborák.

Pokud chcete placky nadýchanější, přidejte do těsta 1/2 lžičky prášku do pečiva.

Placky je lepší smažit menší, snáz se pak otáčejí. Kdo má lívanečník, může smažit v něm.

Pokud se placky trhají a rozpadají, přidejte více cizrnové mouky.

Já smažím na velké nepřilnavé pánvi, kterou na první placku lehce vymažu olejem. Po otočení a na další placky už olej není třeba. Některé materiály je ale třeba alespoň tenkou vrstvou namazat před každou plackou.

Další bezlepkové a veganské recepty najdete na mém blogu www.varimbezlepkumlekavajec.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cuketa, brambory, česnek, majoránka, kmín celý, sůl, mouka cizrnová, olej, cibulka jarní, majoránka, chilli paprika čerstvá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Cukeťák (cuketový bramborák) bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mKNp