Jak udělat salát Coleslaw? Přinášíme jednoduchý recept, který si zamilujete
Víte, jak si nejvíce pochutnat na čerstvém zelí? Připravte si z něj osvěžující a vynikající salát Coleslaw s mrkví a snadnou zálivkou z bílého jogurtu a majonézy. Coleslaw nejlépe chutná dobře vychlazený a po odležení druhý den.
Salát Coleslaw nesmí chybět na žádné grilovačce jako příloha k masu, grilovanému sýru, rybě, ale ani s čerstvým pečivem jako chutná svačina či náplň sendvičů a burgerů. Zároveň nemusí být vždy stejný a tradiční zelí s mrkví můžeme doplnit strouhaným sýrem nebo ozvláštnit strouhaným celerem a jablkem. Vždy je fantastický.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat Coleslaw
Coleslaw se nejčastěji dělá z čerstvého bílého zelí, ale výjimkou není ani červené, které dodá salátu krásnou barvu i mírně odlišnou chuť. Někdo dává přednost také špičatému zelí. Ať už vybereme jakékoliv, hodí se nám snadný trik na krájení zelí, abychom docílili tenkých nudliček. A jak na to?
- Na 1 dávku salátu Coleslaw potřebujete 1/2 hlávky zelí, 2 mrkve, 1 malou cibuli a 2 lžíce olivového oleje. Na zálivku pak 100 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, citrónovou šťávu, 1 lžičku hořčice a podle chuti cukr, sůl a mletý bílý pepř.
- Zelí nakrájejte najemno, prosolte, zakápněte olejem, nechte chvíli odstát a poté rukou promačkejte. Zelí zkřehne a pustí přebytečnou vodu, kterou slijte, aby salát nebyl příliš vodnatý.
- Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- Mrkve i cibuli přidejte k zelí.
- Na zálivku vše smíchejte a dochuťte podle vlastních preferencí. Poté nalijte na zelnou směs a důkladně promíchejte.
- Coleslaw zakryjte a nechte alespoň 1–2 hodiny odpočinout v lednici, nejlépe však přes noc.
Tip: Máte rádi křehčí zelí? Nakrájené zelí můžete krátce spařit horkou vodou, poté slít a propláchnout vodou studenou. Nechte zelí okapat a po chvíli promíchejte se zálivkou.
Salát Coleslaw, tak jak jej znáte, si můžete udělat také podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře