Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob

mika59 Kuchařka: mika59

Saláty 4 názory

Suroviny

malá hlávka červeného zelí
2 mrkve
1 cibule
kousek celeru
100 g majonézy
100 g jogurtu (měla jsem farmářský)
2 lžíce oleje
1-2 lžíce vinného octu
cukr
sůl
čerstvě mletý pepř
----
2 kuřecí prsa (měla jsem velké od farmářů)
1 lžíce sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušeného tymiánu
kajenský pepř
mletý pepř
200 ml podmáslí nebo kefíru
Na obalení:
hladká mouka
mletá paprika
sezamové semínko (nemusí být)
špetka kajenského pepře
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí osolíme, zakápneme olejem a promačkáme. Po chvíli smícháme se zálivkou a necháme uležet.

  2. Prsa nakrájíme na tenčí plátky a osolíme. Dáme je do mísy a přidáme všechno koření a po zamíchání přidáme podmáslí. Vše promícháme a necháme minimálně dvě hodiny uležet. Poté smícháme mouku s paprikou a pepřem. Řízky obalíme v mouce a smažíme dozlatova. Podáváme se salátem.

  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka

Receptem jsem se inspirovala u Kluků v akci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 722 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červený Coleslaw s řízky na jižanský způsob

Zapomněl/a jsem heslo