Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásně červená, voňavá, příjemně nakyslá a chutná malinová marmeláda patří k těm nejoblíbenějším marmeládám. Je jedním z favoritů pro zdobení moučníků, cukroví, lívanců nebo palačinek, chutná na chlebu s máslem, v jogurtu nebo kaši.

Použít můžete lesní maliny, které jsou voňavější i chutnější, nebo zahradní, které se snáze sbírají. Při vaření marmelády z malin záleží postup na tom, jestli vám vadí v marmeládě zrníčka. Pokud ano, maliny rozduste a vymačkejte na protlak. Jinak je stačí jen rozmačkat.

Jak udělat malinovou marmeládu

Potřebujete 1 l protlakukterý můžete částečně nahradit rybízovým, aby marmeláda lépe a rychleji želírovala, 600 g cukru, 3 g kyseliny citronové nebo 4 lžíce citronové šťávy. Pokud nemáte rybíz, potřebujete ještě pektin, nebo místo obyčejného cukru a pektinu použijte rovnou cukr želírovací.

Malinovou marmeládu můžete využít také při přípravě výborného a velmi šťavnatého moučníku podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli