Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pošírované neboli ztracené vejce není nic těžkého, potřeba je jen „vychytat“ správnou délku vaření. V tomto díle seriálu Top nebo stop si ukážeme, jak lze či nelze připravit pošírované vejce v mikrovlnné troubě.

Mikrovlnná trouba je vynález, bez kterého se možná obejdeme pár dní na dovolené, ale určitě ne dlouhodobě doma. Využívaná je mnohde denně a má to svůj důvod – je to všestranný pomocník. Věděli jste na příklad, že v ní lze uvařit vejce natvrdo, ale i ztracené vejce? V seriálu Top nebo stop si ukážeme, jestli je příprava pošírovaného vejce v mikrovlnce dobrý nápad.

Jak na pošírované vejce v mikrovlnce

K přípravě budete potřebovat jen zavařovací sklenici vysokou alespoň 10 cm, vodu, ocet a samozřejmě vejce. Ve videoreceptu uvidíte přípravu jednoho vejce, ale připravit jich můžete, kolik jen chcete.

  1. Do čisté zavařovací sklenice nalijte horkou vodu. Měla by být teplá 45–60 °C, není tedy potřeba ji vařit – stačí použít horkou vodu z vodovodu.
  2. Do vody přidejte lžičku octa a poté do ní rozklepněte vajíčko. Pokud potřebujete ztracených vajec víc, vždy ohřívejte jen jedno.
  3. Sklenici s vejcem nezavírejte, dejte ji do mikrovlnky a nastavte 900 W na 80 sekund.
  4. Jelikož má každá mikrovlnná trouba jiný výkon, bude možná potřeba čas prodloužit nebo zkrátit. Poznáte to podle tuhosti žloutku. Stačí několik pokusů a budete mít jasno.

I tomuto virálnímu nápadu udělujeme označení Top. Jediným zádrhelem může být vaše mikrovlnka, pokud už má svá nejlepší léta za sebou. Každopádně jde o vychytávku, kterou použijete při přípravě polévek, salátů i hlavních chodů.

Komentáře

Další tipy a triky