Hlíva, kapustičky na zádíčka a dýňové pyré

Suroviny

1 malá máslová dýně
1 velká brambora
máslo
strouhnutí čerstvého zázvoru
střik limetkové šťávy
sůl, pepř
2 hrsti kapustiček
miska hlívy
špetka mleté papriky
čerstvá petrželka
stroužek česneku
kousek cibule

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.

  2. Mezitím si na kousku cibulky podusíme hlívu na větší kusy " na skus", před přidáním hlívy dáme trochu papriky. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku petrželky nasekané.

  3. Ve finále kapustičky - sloupneme vrchní lístky, rozpůlíme, vyřízneme košťálek, hodně osolíme a opepříme. Na pánvi s tlustým dnem rozehřejeme lžíci másla, stáhneme plamen, dáme kapustičky řezem dolů, necháme cca tři minutky, vypneme a otočíme "na zádíčka", vhodíme kousek nasekaného česneku, přiklopíme a necháme asi 5 minut dojít.

  4. Podáváme.

Poznámka od kuchařky

Panu Cuketkovi za tuto úpravu těch kulatých zelených potvůrek " na zádíčka" návrh na Nobelovu cenu...

Můj recept z Labužníka včetně foto.

Komentáře k receptu Hlíva, kapustičky na zádíčka a dýňové pyré

  • maris maris

    cathleen: ;-):-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Začala jsem psát - a zjistila, že píšu totéž, co maris. :-D Kapustičky mám moc ráda, určitě alespoň je takhle vyzkouším (když ne recept celý) :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc se mi to líbí, kapustičky miluju<3, zajímavá a určitě výborná kombinace;-):yes:

    Odpovědět