Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 20 2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

200 ml instantní polenty
400 ml vody vývaru popřípadě mléka pokud chceme mít kaši hodně jemnou
sůl
50 g strouhaného Parmazánu
200 g hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce oleje
1 stroužek česneku
sůl
2 vejce
čerstvé bylinky (například tymián) na posypání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme obvyklým způsobem ztracená vejce a hotová uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu a za velmi častého míchání ji orestujeme dozlatova. Minutku před koncem přihodíme na plátky nakrájený česnek a nakonec osolíme.

  2. Polentu ve vhodné nádobě zalijeme vroucí tekutinou, promícháme, přidáme sýr a dosolíme. Na talíře servírujeme horkou polentovou kaši, na ni navršíme orestované houby a navrch přidáme ztracené vejce. Posypeme čerstvými bylinkami.

Poznámka

Jde o finančně nenáročnou superrychlovku, navíc velice " jedlou "!:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 141 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémová polenta s restovanou hlívou a ztraceným vejcem

Tématické fráze: kremova polenta recept krémová polenta polenta recepty recept polenta recepty z polenty

Zapomněl/a jsem heslo