Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem jsou nestárnoucí českou klasikou, a to nejen školních let. Nadýchané malé buchtičky z kynutého těsta dovede k dokonalosti právě onen voňavý krém z mléka a pudinku, který je obalí a vsákne se do nich.

Kdo by nemiloval buchtičky s krémem. Tento sladký a sytý oběd se často spojuje také s pojmem šodó, které však s pudinkovým krémem nemá příliš společného. Pravé šodó se totiž připravuje z vína a žloutků. Oproti tomu pudinkový krém, tak jak ho většina zná, je v podstatě jen řidší vanilkový pudink vonící rumem. Nicméně dovede buchtičky k dokonalosti. Ukážeme vám, jak na něj. 

Jak udělat pudinkový krém na buchtičky 

Pudinkový krém, kterým zaléváme upečené buchtičky, by měl být řidší a hladký bez hrudek. Chuť a aroma můžeme vylepšit přidáním semínek z vanilkového lusku. A pamatujme, že buchtičky zaléváme horkým krémem

  • Na 4 porce pudinkového krému na buchtičky potřebujete: 650 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a rum podle chuti. 
  1. Z odměřeného mléka odeberte 150 ml a důkladně v něm rozmíchejte pudinkový prášek a oba cukry. 
  2. Zbytek mléka přiveďte v hrnci k varu. 
  3. Poté ztlumte plamen a přilijte pudinkovou směs. Důkladně promíchejte. 
  4. Za stálého míchání vařte asi 5 minut do zhoustnutí. 
  5. Na závěr vmíchejte podle chuti rum a dále již nevařte. 

Tip: Potřebujete pudinkový krém uchovat bez škraloupu? Jsou hned 3 možnosti, jak škraloupu na pudinku zabránit, a další den si krém jednoduše ohřát. 

Buchtičky s krémem si můžete připravit podle našeho videoreceptu, kde názorně uvidíte nejen vaření pudinkového krému, ale i přípravu kynutého těsta a pečení buchtiček.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli