Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejoblíbenějších jahodových receptů. Ochutnejme nepečený dortík, drobenkový koláč nebo jahodové větrníčky
Pixabay

Jahody jsou základem mnoha skvělých moučníků a dezertů. Do našeho přehledu jsme vybrali sedm z těch nejžádanějších receptů našeho receptáře. Můžeme si podle nich připravit nepečený dortík, rychlý drobenkový koláč nebo mini větrníčky s jahodami.

Nejlepší jahodové dezerty

Jahodová sezona vždy rychle začne a brzy skončí. Během krátké doby, kdy můžeme sklízet čerstvé jahody, připravujeme nejrůznější dezerty, moučníky a sladká jídla. Ve výběru vhodných dobrot nás mohou inspirovat oblíbené recepty z našeho receptáře.
Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem nám přijde k chuti během horkých letních dnů. Povrch dortíku zalijeme jahodovým želé a dobrotu necháme ztuhnout v lednici. Na dozdobení použijeme topping, šlehačku a několik lístků čerstvé máty nebo meduňky.

2. místo

Míša řezy jsou známé a oblíbené - na upečený korpus rozložíme lahodnou tvarohovou vrstvu a povrch ozdobíme čokoládovou polevou. Dezert můžeme podle tohoto receptu připravit do dortové formy a doplnit čerstvými jahodami.  

3. místo

Propadlá pudinková buchta s jahodami nádherně vypadá a ještě lépe chutná. Spodní část tvoří dvoubarevný kyprý korpus. Dezert je vláčný a jemný díky vanilkovému pudinku, je plný chutných jahod a ozdobený čepičkou, kterou připravíme ze zakysané smetany a kakaa.

4. místo

Nepečené dezerty jsou populární kvůli své svěží chuti a rychlé přípravě. Na korpus budeme potřebovat čokoládové sušenky, které rozdrtíme a smícháme s máslem. Náplň připravíme z oslazeného měkkého tvarohu a citronové šťávy. Doplníme čerstvými jahodami a borůvkami nebo jiným ovocem. Necháme vychladit.

5. místo

Příprava drobenkového koláče potěší všechny, kdo mají rádi jednoduché pečení - upečeme ho snadno a rychle. Vrstvy se skládají z drobenky a hustého pudinku. Jsou proložené krásně zbarvenými jahodami a koláč je dozlatova upečený. Jahody lze použít i mražené nebo kompotované.

6. místo

Jahodové řezy mají spodní nižší piškotovou vrstvu, která je pokrytá pudinkovou vrstvou s ovocem a zalitá želatinou. Dezert je lahodný a osvěžující. Místo jahod můžeme použít i jiné druhy ovoce (např. maliny nebo borůvky) - výsledek bude pokaždé jiný, ale vždy chutný.

7. místo

Margarín rozpustíme na sporáku v osolené vodě a přidáme mouku. Mícháme asi 8 minut. Po mírném zchladnutí vmícháme postupně vajíčka a pomocí cukrářského sáčku tvoříme malé kopečky. Hned po upečení větrníčky rozpůlíme a po vychladnutí plníme šlehačkovým krémem s jahodami.

Výhodné je pěstovat jahodníky, které plodí opakovaně, případně i drobné měsíční jahůdky, které sklízíme od léta až do prvních mrazíků. Navíc si jahodovou sezonu můžeme prodloužit využitím mražených nebo kompotovaných jahod

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky