Jak udělat salát Coleslaw? Zelná pochoutka se hodí ke grilovaným i smaženým jídlům
Coleslaw je klasikou přílohových salátů. Skládá se pouze ze základních ingrediencí, kdy hlavní složku představuje zelí, a zálivky, která suroviny spojí. Připravte si s námi chutný zelný salát a oslňte jím rodinu na grilovačce.
Salát Coleslaw je vynikající přílohou nejen k masu, ale také k hamburgerům nebo jako součást náplně do obloženého pečiva. Jeho příprava nezabere mnoho času, avšak o poznání chutnější je tento salát až druhý den, kdy se chutě surovin prolnou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit salát Coleslaw
Na jednu dávku salátu budete potřebovat 1/2 hlávky zelí, 2 mrkve, 1 menší cibuli a 2 lžíce olivového oleje. Na zálivku pak 100 g majonézy, 100 g bílého jogurtu (případně zakysané smetany), citrónovou šťávu, 1 lžičku hořčice, cukr, sůl a bílý mletý pepř.
- Zelí nakrouhejte nebo pokrájejte najemno, poté ho prosolte, zakápněte olivovým olejem a nechte chvíli odstát.
- Následně zelí pečlivě promačkejte, aby pustilo šťávu a změklo.
- Mrkev nastrouhejte nahrubo, cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a obě suroviny přidejte k promačkanému zelí.
- Zálivku připravte smícháním majonézy, jogurtu či zakysané smetany, citrónové šťávy a hořčice. Dochuťte cukrem, solí a pepřem podle vašich preferencí.
- Hotovou zálivku nalijte na zeleninu, pečlivě promíchejte a nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním.
- Salát Coleslaw servírujte dokonale vychlazený například k pečeným či grilovaným žebrům, BBQ křidýlkům, trhanému masu nebo k hovězímu steaku.
Mohlo by vás zajímat
A protože existuje nespočet variant, můžete si připravit zase trošku odlišný salát Coleslaw podle videoreceptu, který vás postupem provede krok za krokem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře