7 oblíbených grilovacích omáček. Grilované dobroty, ať už zelenina, maso nebo sýry, s nimi budou ještě chutnější
Grilování je oblíbenou zahrádkářskou činností. Můžeme si je užívat od jara do podzimu. Grilované pokrmy budou ještě lepší, když je doplníme vhodnou omáčkou nebo dresingem. Pro inspiraci jsme připravili přehled těch nejoblíbenějších.
Grilovací omáčky a dresingy
Grilované pokrmy doplňujeme vhodnými omáčkami a dresingy. I když je jejich příprava snadná, chuťový zážitek je skvělý. K inspiraci, jaké omáčky připravit, jsme připravili náš přehled oblíbených grilovacích omáček. Můžeme si je ještě sami vylepšit nebo doplnit surovinami, které máme zrovna k dispozici, i čerstvými bylinkami ze zahrady.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Česneková omáčka ke grilovanému masu
- Dresing ke grilování - NEJLEPŠÍ!
- Omáčka ke grilování
- Omáčka ke grilování
- Omáčka ke grilovanému masu "prý" dle Pohlreicha
- Rajčatová salsa ke grilování
- Grilovaný losos s koprovým přelivem
Česneková omáčka se hodí k masu i zelenině. Svou chutí rozhodně nezklame. Na její přípravu nám stačí jen několik surovin. Patří do ní zakysaná smetana, ale stačí i obyčejný bílý jogurt. Pepř omáčku ještě zvýrazní a svěží zelená petrželka jí dá lákavý vzhled.
2. místo
Tato grilovací omáčka je zvýrazněná nejen chutí česneku, ale i nastrouhané Nivy. Omáčku zjemní zakysaná smetana. Na dochucení použijeme kromě mletého pepře zahradní bylinky, nejlépe čerstvě sklizené ze zahrady. Nejlepší je kopr a dostatek jemně nakrájené pažitky.
Další grilovací omáčka nám bude chutnat nejen ke grilovanému masu, ale bude skvělá i ke smaženým karbanátkům. Suroviny opět zpracujeme velmi rychle a snadno. Tentokrát využijeme tatarskou omáčku a kečup, který dá omáčce výraznou barvu.
Omáčka má sladkokyselou chuť a voní po čerstvých bylinkách. Je v ní pažitka, kopr a petrželka. Majonéza a zakysaná smetana se postarají o jemnou chuť omáčky, která je navíc doplněná thajskou omáčkou a lákem z okurek.
Použijeme hustý smetanový jogurt a majonézu. Budeme potřebovat jemně nastrouhané oloupané jablko a oblíbené koření kari. Omáčka nás překvapí svou lahodnou chutí. Díky kari bude výrazná a získá zajímavou barvu.
Na rajčatovou salsu potřebujeme dobře uzrálá rajčata, cibuli a hrst petrželové natě, nejlépe z hladkolisté petržele, která má výraznější chuť. Salsa získá správnou chuť proležením do druhého dne v chladničce, proto si ji připravíme dostatečně dlouho dopředu.
Koprový přeliv připravíme ze zakysané smetany a dijonské hořčice. Dochutíme koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Podáváme ho ke grilovaným rybám, které výborně doplní svou chutí. Můžeme ho použít i k dalším grilovaným pokrmům.
Všechny uvedené omáčky zpříjemní naše grilování. K tomu, jaké jsou oblíbené postupy při grilování a co se k němu nejvíce hodí, jsme připravili další inspiraci v našem následujícím článku.
Komentáře