Vepřové karé na česneku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Vepřové maso 2 názory

Suroviny

6 plátků vepřového kotlety
8 stroužků česneku CZ
1 velká cibule
3/4 l masového vývaru
olej
sůl
pepř
mouka
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky karé bez naklepání pouze na krajích lehce nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.

  2. V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje, na kterém osmažíme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli.

  3. Okořeněné maso poté zprudka orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem asi do 3/4 masa a lehce dusíme do měkka.

  4. Mezitím si na lívanečníku připravíme z vajec „volská oka“.

  5. Omáčku můžeme dle chuti zahustit studeným francouzským máslem (mouka/máslo 1:1) a necháme 10 minut provařit. Podáváme s opečeným bramborem a „volským okem“.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 025 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové karé na česneku

Tématické fráze: vepřové karé recepty vepřové karé veprove kare na cesneku vepřové karé maso recepty vepřové na česneku veprove kare recept co je vepřové karé recepty z kare karé recepty recepty vepřové kare vepřove recepty vepřové karé - recepty kare maso recept veprove kare veprove platky na cesneku kare na cesneku maso kare vepřové maso na česneku kare recept vepřové maso kare