Vepřové karé na česneku

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Suroviny 6 porcí

6 plátků vepřového kotlety
8 stroužků česneku CZ
1 velká cibule
3/4 l masového vývaru
olej
sůl
pepř
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky karé bez naklepání pouze na krajích lehce nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.

  2. V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje, na kterém osmažíme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli.

  3. Okořeněné maso poté zprudka orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem asi do 3/4 masa a lehce dusíme do měkka.

  4. Mezitím si na lívanečníku připravíme z vajec „volská oka“.

  5. Omáčku můžeme dle chuti zahustit studeným francouzským máslem (mouka/máslo 1:1) a necháme 10 minut provařit. Podáváme s opečeným bramborem a „volským okem“.

Komentáře k receptu Vepřové karé na česneku

Tématické fráze: vepřové karé recepty vepřové karé veprove kare na cesneku vepřové karé maso recepty vepřové na česneku veprove kare recept co je vepřové karé recepty z kare karé recepty recepty vepřové kare vepřove recepty vepřové karé - recepty kare maso recept veprove kare veprove platky na cesneku kare na cesneku maso kare vepřové maso na česneku kare recept vepřové maso kare