Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct jablečnou roládu? Obrácená roláda provoní celý domov skořicí
Zdroj: Toprecepty

Piškotová roláda je nadýchaná jako obláček a často bývá zlatým hřebem rodinných oslav či setkání s přáteli. Tento moučník je dokonale vláčný, bleskově připravený a skvěle se hodí k šálku odpolední kávy.

Rolády z piškotu patří mezi stálice české kuchyně díky své křehkosti a nadýchanosti. Můžete je plnit různými krémy nebo ovocnými náplněmi. Jablečná roláda je ideálním moučníkem na víkendové odpoledne pro svou bleskovou přípravu.

Jak upéct jablečnou roládu

Jablečná roláda bude oblíbeným moučníkem zejména pro ty, kteří milují kombinaci jemného těsta se sladkými jablky.

Na přípravu rolády budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve jablka rozkrojte a zbavte jádřinců. Poté je nastrouhejte nahrubo přímo na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Jablka ochuťte skořicovým cukrem, posypte rozinkami v rumu a rovnoměrně rozložte na plech. Nyní rozehřejte troubu na 170 °C.
  3. Na piškotové těsto ušlehejte celá vejce s cukrem do pěny a poté po částech přimíchejte prosátou mouku.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřete na jablka a plech vložte do vyhřáté trouby.
  5. Moučník pečte asi 20 minut, dokud těsto na dotek nelepí. Propečenost můžete vyzkoušet také pomocí špejle.
  6. Upečený plát převraťte na jiný plech, stáhněte pečicí papír a ještě horkou roládu zatočte jablky dovnitř.
  7. Před podáváním roládu pocukrujte moučkovým cukrem.

Pojďte si vyzkoušet tuto lahůdku pomocí snadného videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Roláda je velmi snadná na přípravu díky tomu, že se peče náplň zároveň s korpusem. Celá rodina si zaručeně pochutná.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky