Jak upéct makovec? Po upečení ho stačí polít citronovou polevou či poprášit cukrem
Neskutečně vláčný makovec patří mezi oblíbené moučníky, na kterých si pochutnáte ve spojení s citronovou polevou. Navíc, díky odměřování pouze pomocí hrnku, máte těsto hotové doslova rychlostí blesku.
Vláčný makovec přijde vhod kdykoli, když vám dochází nápady, co upéct o víkendu. O dokonalou šťavnatost se postarají přidaná sladká jablka, o vůni naopak nastrouhaná citronová kůra. Inspirujte se touto snadnou buchtou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit makovec
Mák je skvělá surovina, která by neměla chybět při pečení sladkých moučníků. Právě vláčný makovec neboli makovník dokonale provoní při pečení celý dům.
Na přípravu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve celá vejce vyšlehejte s cukrem.
- Dále přidejte nastrouhaná jablka, přilijte olej, mléko a všechno důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetku soli a mák.
- Nyní můžete těsto ochutit skořicí a citronovou kůrou.
- Důkladně promíchané těsto nalijte do předem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poté ho vložte do vyhřáté trouby a pečte na 170 °C.
- Makovník pečte přibližně hodinu a upečený moučník vyzkoušejte pomocí špejle.
- Po vychladnutí makovník pocukrujte moučkovým cukrem nebo přelijte citronovou polevou, kterou nechte před podáváním zaschnout.
Pojďte si připravit dokonale vláčný makovec, který je prudce návykový. Potřít jej můžete citronovou polevou, domácí marmeládou či čokoládovou polevou, která z obyčejné buchty udělá luxusní moučník.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře