Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrová poleva: Jak připravit polevu na žloutkové věnečky a další moučníky
Zdroj: Toprecepty

Cukrová poleva je neodmyslitelně spjata se žloutkovými věnečky, nejrůznějšími řezy, cukrovím, ale také s perníky či makovníky litými na plech. Moučník udělá nejen lákavějším vzhledově, ale také mu dodá výraznější chuť.

Polevy jsou jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Pozvednou chuť i vzhled nejen vašich sladkých dobrot, ale také litých buchet a perníků. Připravte si cukrovou polevu s námi během krátké chvíle a vylepšete polevou vámi připravovaný moučník.

Jak na cukrovou polevu s citronem

Na polevu si připravte 200 g pudrového cukru, 10 g medu, 5 g oleje a 30–40 g citrónové šťávy. Do odváženého cukru vlijte citrónovou šťávu, přidejte olej a med a řádně míchejte do vzniku hladké polevy.

V případě věnečků do polevy namáčejte jejich horní část, kterou posléze přiklopte na spodní část naplněnou krémem. Perníky a makovce polevou polijte a rovnoměrně ji na nich rozetřete. Vyzkoušet můžete i jinou variantu polevy podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky