Jak uvařit hrachovou kaši? Její chuť bude dokonalá s opečenou cibulkou a klobásou
Hrachová kaše je nehynoucí klasika, která dokáže zasytit celou rodinu. Kromě skvělé chuti je hrách velmi prospěšný pro naše tělo a může se pochlubit vysokým obsahem bílkovin i vlákniny. Zavzpomínejte si na dětství s tímto snadným receptem.
Mnoho z nás na hrachovou kaši nevzpomíná příliš rádo, a to především na verze ze školních jídelen. Avšak základem chutné hrachové kaše je správné dochucení, báječnou chuť i vůni jí dodá majoránka, česnek i dozlatova osmažená cibulka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit hrachovou kaši
Hrachová kaše je jedním z nejstarších pokrmů, který by měl mít pravidelné místo v každém jídelníčku. I labužníkům skvěle chutná s křupavou klobásou či uzeným masem.
- Na 4 porce kaše budete potřebovat tyto suroviny:
- Přebraný hrách několikrát propláchněte vlažnou vodou, poté jej zalijte studenou vodou.
- Ve vodě nechte hrách máčet alespoň 3 hodiny.
- Jakmile hrách nabobtná, vodu vyměňte (abyste předešli nadýmání) a uvařte ho na mírném stupni do změknutí.
- Po uvaření trochu vývaru z hrachu odeberte, zbytek přeceďte a rozmixujte dohladka.
- Nyní kaši dochuťte solí, pepřem, majoránkou i utřeným česnekem.
- Pokud se vám bude zdát kaše příliš hustá, můžete ji naředit vývarem z hrachu či vodou.
- Dále nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji dozlatova na sádle.
- Kaši podávejte s osmaženou cibulkou, klobáskou a kyselou okurkou.
Připravit hrachovou kaši není vůbec složité a pro začátečníky v kuchyni máme snadný videonávod, který s postupem pomůže krok za krokem. Napište nám do komentáře, jaké příloze k hrachu dáváte přednost - jestli opečené klobáse nebo raději sázenému vajíčku.
Komentáře