Jak vypeckovat meruňky? Poradíme 2 snadné způsoby k odstranění pecky
Meruňky patří mezi oblíbené druhy sezónního ovoce, které má sytě oranžovou barvu a šťavnatou sladko-kyselou chuť. Konzumovat je můžete syrové, skvěle se hodí k sladkému pečení, k zavařování, ale i do zeleninových salátů.
Šťavnaté a oranžové plody meruněk jsou v létě velmi populární, navíc díky tomuto ovoci dodáváte tělu mnoho cenných vitamínů. Oblíbené jsou také pro široké uplatnění v pokrmech, proto je skvělé, že si plody můžete snadno uchovat i na zimní období.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vypeckovat meruňky
Poradíme dva snadné způsoby k vypeckování meruněk:
- Odstranění pomocí nože: Postup je jednoduchý, meruňky omyté vodou podélně nařízněte v místě typického záhybu a jemným pootočením poloviny oddělte od sebe. Poté vyjměte pecku.
- Odstranění pomocí odpeckovače: Na trhu máte možnost zakoupit přístroj, který protlačí pecku pomocí ostré čepele, bez rozříznutí meruňky. Hodí se především pro ty, co zpracovávají meruňky ve větším množství.
Pojďte si připravit meruňkové kostky, které jsou snadné na přípravu a hotové během krátké chvíle. Tyto řezy jsou báječné jak ke snídani, tak i k pohoštění návštěvy k šálku kávy. Napište nám do komentáře, jak se vám řezy povedly.
Dobrou chuť.
Komentáře