Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu jsou výborným základem omáček. Postup zavařování není složitý
Během léta postupně narůstají fazolové lusky, které si snadno uchováme na zimu. Nejsnazší je mražení, ale ani zavařování není složité. Poradíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit fazole
Nakrájené lusky jsou výborné i k zavaření. Zalijeme je vroucí vodou a krátce povaříme (alespoň 5 minut). Scedíme a naskládáme do sklenic, k jejich plnění použijeme nálevku, abychom se zbytečně nedotýkali okrajů sklenic. Fazole zalijeme nálevem - opět pomocí nálevky. Sklenice dobře uzavřeme a sterilujeme. K uzavírání použijeme kvalitní nepoškozená víčka -práce je pohodlnější s víčky šroubovacími než s víčky Omnia.
Jak připravit nálev
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Komentáře