Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bombardino

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Možná se vám vybaví dovolená v Itálii, lyžování a skvělá kuchyně. Nyní si nápoj ze sjezdovky můžete připravit snadno i doma a pohostit tak rodinu a přátele. Jemný, lahodný, voňavý a opravdu zahřeje.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 853 kJ /
2 594 kcal
Bílkoviny35,80 g
Tuky101,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy57,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci zahřejeme vaječný koňak s whisky. Směs by měla být horká, ale nesmí vřít. Krok 2: Ohřejeme mléko. Krok 3: Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku. Krok 4: Horké mléko vmícháme do směsi alkoholů a nápoj rozdělíme do silnostěnných sklenic. Krok 5: Ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, zasypeme kakaem a podáváme.

TIP: Bombardino - příprava drinku i jeho variace

Zveřejněno 19. 2. 2012

Poznámka autorky Zdenka1

Recept je z časopisu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bombardino

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0lY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bombardino

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0lY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Dá se přidat preso,říkali tomu Kalimero

Zdenka1: Já s tím nemám problém;-) jestli to nevadí tobě, tak je vše OK :yes:
srettka: Díky za pochvalu ;-)

No to je nádhera, neodolala bych, mňam:-p
krásná fotka migueli:yes:

Děkuji za fotku. Jestli budeš souhlasit, nechám tu tvoji jako hlavní a tu svou nedokonalou upozadím. Ju ?:-);-)

Přidávám foto, jestli nevadí. Dělal jsem podobně, jen v jiném poměru. Recept zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Ten musí chutnat:-p:yes:

katarinnka:my jsme měly po dávkování lžičkou i ten Bombardino účinek:-D:-D a to dokonale

katarinnka:my jsme měly po dávkování lžičkou i ten Bombardino účinek:-D:-D a to dokonale

katarinnka 20. 2. 2012 11:01
senky: ale to já věřim, že jste to zvládly lžičkou:-) jen správně, aby to mělo velkej bombardino účinek, tak se používá brčko:-)

Klariska:jak je uvedeno, nápoj je pro 6 osob. Kdybych to vše vypila sama, byla bych z toho Bombardina jak bomba:-)):-)):-)) Je to nápoj na zahřátí a pije se teplý, tak udělej jenom tolik porcí, kolik je třeba.

Zdeni, opravdu jsi vařila z uvedeného množství? To budete pít týden, ne? :-p

Zdeni, tak takové Bobardino bych si dala z fleku:-p;-) Máš 7.bod:yes:

katarinnka:zvládly jsme to v pohodě lžičkou;-)

katarinnka 19. 2. 2012 17:45
dovoluji si doplnit, že se to musí pít brčkem;-)

Hm, to bych si dala hned :-):yes:+6

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
bombardino priprava, domácí bombardino, jak se dělá bombardino, bombardino s kávou, nápoj bombardino, jak udělat bombardino, bombardýno, bombardino nápoj, recept domaci bombardino, bonbardino, příprava bombardina, horký nápoj bombardino, horke bombardino, příprava bombardino, bombardino likér recept, borbardino, teplý nápoj bombardino, sklenice na bombardino, bobardino, likér bombardino

Suroviny:
koňak vaječný, whisky, mléko, smetana ke šlehání, kakao

Přidat fotografie receptu