Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhanka má jasně dané místo v našich kuchyních. Používáme ji do štrúdlů, jako posyp s cukrem, pojivo do karbanátků, ale i k obalování řízků. Jenže s panko strouhankou budou řízky mnohonásobně chutnější. Nevěříte?

Panko strouhanka je oproti klasické strouhance ze zcela suchého pečiva mnohem křupavější, a navíc nenasává takové množství tuku. A právě tyto vlastnosti z ní dělají čím dál oblíbenější variantu k obalování nejen masa. Zkusíte si ji připravit?

Jak vyrobit panko strouhanku

Panko strouhanka je na pohled i omak hrubší struktury než strouhanka, jak ji známe. Nemějte však obavy, je to tak správně, takto má opravdu vypadat.

  1. K přípravě panko strouhanky potřebujete pouze 2 dny staré pečivo - nejlépe toustový chléb nebo veku, mohou být i krájené.
  2. Z pečiva odkrojte kůrku ze všech stran a poté ho nakrájejte na kostičky. Ty nechte oschnout (zhruba půl dne). Oschlé kostičky bílého chleba nebo veky poté nahrubo nastrouhejte. Tip: Použít můžete i elektrický krouhač či sekáček.
  3. Hotovou panko strouhanku nechte zcela proschnout rozprostřenou na plechu, případně v troubě, a uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě.

Panko strouhanku používejte k obalování masa i zeleniny. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, jinak už nebudete pokrmy v trojobalu chtít připravovat. Postupem domácí výroby panko strouhanky vás provede videonávod v úvodu článku.

Komentáře

Další tipy a triky