Kuřecí řízek v domácí "panko" strouhance

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička hořčice
sůl
pepř
vejce
hladká mouka
sádlo na smažení
Panko strouhanka:
1 bílý toustový chleba 1-2 dny starý (měla jsem máslový)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku připravíme předem. Toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný. Ba naopak, by měl být drobně vločkový.

  2. Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme.

  3. Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.

  4. Prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, osolíme a naložíme na dvě hodiny do smetany smíchané s hořčicí a pepřem. Poté je obalíme klasicky v mouce, vejcích a panko strouhance.

  5. Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.

Poznámka

Původně jsem tady chtěla dát recept jen na panko strouhanku, ale protože jsem ji hned musela vyzkoušet, je tady i s řízkem. Strouhanka se běžně prodává, ale je hodně drahá. Tak jsem na webu něco přečetla a udělala po domácku. Je opravdu křupavá. Hotovou strouhanku uchovávejte v uzavíratelné sklenici. Chleba vybírejte kvalitní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek v domácí "panko" strouhance

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57 Určitě ne..: ;-):-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: jejda:-K doufám, že to ode mne nebereš ve zlém...
    Ale protože originál panko mám a občas používám ( no pro rotu hladových krků by to byl trochu drahý špás), znám i ty "návody" na domácí panko z netu, tak jsem si dovolila připodotknout...vyzkoušela jsem, a i ten postup jak píše Bofinka...ze zvědavosti, už jsem jak Casino:-D....podstatný je opravdu ten tvar slzičky...je to prostě jiné, po odložení na ubrousek na něm není skoro ani kapka tuku a zůstane to křupavé....

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: No je to po mém...:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: našla jsem to u mého receptu na "katsudon", Bofinka píše:
    Panko strouhanku si udelate tak, ze zbavite bily toustovy chleb kurky, nakrajite ho na vetsi kusy (cca 10 cm) a nechate ho mirne zaschnout - cca 2 dny. Pak ho nastrouhate na hrubem struhadle (typu okurkovy salat) .
    V mixeru Vam vzniknou jen vetsi drobky, ale panko strouhanka ma mit ve vysledku tvar slzy. Lze pouzit i mixer, ale chce to sablonu na okurkovy salat, ne pouze obvykle dlouhe noze

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Zkoušela jsem vice verzí, ale je to pracnější a nebylo to podle mých představ, takhle je to rychlé a svůj účel to splní..a moc ti děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tuto strouhanku jsem ještě nezkoušela, jen mě Miládko napadlo, zda se musí dávat sušit do trouby. Topím v kamnech a myslím, že by mohla uschnout sama, kdo netopí dřevem, tak třeba na radiátoru. Jednou večer jsem si připravila rohlíky na kostičky a ráno byly okoralé dobře. ;-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dovolila bych si poznámku ( už tady jednou diskuze o panko u jednoho mého receptu byla)...podstatný je TVAR, takže na "okurkovém" nástavci...ten tvar "slzičky" je to co funguje
    Ale máš to krásné jako vždy:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: návod na panko strouhanku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít