Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní maso je pro jeho delikátní chuť jasnou volbou na každém slavnostním stole. Taktéž je ceněnou surovinou pro vysoký obsah minerálů a bílkovin. Ač to tak nevypadá, kachní maso bez kůže se hodí i do odlehčeného jídelníčku.

Kachna má v kuchyni pestré využití, může doplnit lehký zeleninový salát, skvostně chutná připravená jako minutka se svěží omáčkou i na asijský způsob s restovanou rýží. Inspirujte se přehledem těch nejoblíbenějších pochoutek.

Jak využít kachní maso

Díky šťavnatosti a výrazné chuti můžete kachní maso využít v mnoha pokrmech:

  • Když se řekne kachna, jednoznačně si každý představí voňavou pečínku, doplněnou sladkokyselým zelím a domácím knedlíkem.
  • Kachní prsa jsou oblíbená díky rychlé tepelné úpravě, snadno je můžete připravit jako minutku na pánvi. Šťavnatá prsíčka stačí doplnit lahodnou omáčkou a pečeným bramborem.
  • Kachní maso je často využívané také v asijské kuchyni, aromatické koření i sójová omáčka dodají masu báječný šmrnc a skvělou vůni.
  • Za naprostou delikatesu považujeme kachní játra podávaná s čerstvým pečivem nebo zpracovaná k výrobě lahodné paštiky.

Sbíhají se vám sliny na luxusní pečínku? Inspirujte se snadným videonávodem a připravte pro rodinu křehkou kachnu s dozlatova upečenou kůrkou. Z pečené kachny získáte navíc cenné kachní sádlo, které můžete dále použít k vaření.

Komentáře

Další tipy a triky