Drůbež - články, postupy a rady
Den kohouta na víně
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Perlička, kterou chováme, vznikla domestikací perličky kropenaté. Je to pták, který váží v průměru 1,3 kg. Perličky poskytují vynikající vejce, ale i dobré maso, které je málo tučné a chutí ho lze přirovnat k bažantovi. Zahradu dokáží zbavit škůdců, nevýhodou je, že jsou toulavé a vydávají poměrně pronikavé zvuky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kapoun je mladý, vykastrovaný a vykrmený kohout. Má velice jemné a chutné maso. Zvíře neztrácí energii pohlavními pudy, přibývá na hmotnosti, takže je větší a má více masa. Každá národní kuchyně kapouna upravovala jinak. Klasickou známou kuchyňskou úpravou je kapoun na víně.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné aminokyseliny i spoustu minerálů. Od nepaměti patří kachna mezi drůbež, kterou si dopřáváme v mnoha formách, i když dnes už méně, než tomu bylo v minulosti. Kachnu připravujeme nejčastěji pečenou, podáváme ji s dušeným zelím a knedlíkem. Mezi lahůdky patří grilovaná kachní prsíčka, kachní játra i kachní sádlo.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří. V posledních letech zažívá renesanci. Husa na maso musí být dobře živená, její výkrm trvá cca půl roku. Svatomartinská tradice v podobě pečené husy se udržuje dodnes, delikatesou jsou husí játra. Dozlatova upečenou husu podáváme se zelím a různými druhy knedlíků, hodí se k ní i bramborové placky - lokše.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro vaření s Kristinou: Pohanková kaše se slaninou a brynzou vás překvapí lahodnou chutí
Domácí langoše: Jogurtové kynuté těsto je neuvěřitelně vláčné, česnek dodá langošům grády a strouhaný sýr chuť jak ze stánku
10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk