

Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě
Suroviny
- 2 kachní prsa s kůží
- sůl
- pepř
- Na marinádu:
- 2 vrchovaté lžíce citronovo-limetkové marmelády (koupeno v Lidlu), viz. foto
- 2 PL sójové omáčky
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- cca 100 ml vývaru nebo vody na podlití
Postup přípravy receptu
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.
Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny (lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi.
Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se připálila.
Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička.
Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220°C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté.
Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.
Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolila pečený bramborový salát, který se podává teplý. http://www.toprecepty.cz/recept/30081-peceny-bramb...
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě
-
nádhera jako vždy
-
Dana61:Dančo díky
-
prostě úžasné
-
senky:Teda Jani, za chvíli budu ty recepty posílat rovnou tobě osobně jako svému pokusnému králíkovi
Jsem ráda, že moje recepty zkoušíš a že jsi s chutěmi spokojená. Děkuju a fotka je parádní
-
Vynikající
Právě jsme poobědvali variaci na tuto dobrotu: domácí citrusová marmeláda nahradila limetkovou
Moc jsme si pochutnali
salátek také teplý bramborový, ale s dušenou cibulí. Poctivě po ochutnání hodnotím bodem
a přikládám ilustrační foto
(Z focené mé porce jsem sundala kůži jednak vzhledem k dietě a jednak proto, že ji nemusím a spolustolovník naopak velmi
)
-
Eliza:No vidíš a mně se zrovna tyhle moc nelíbí
-
1974andrea: Ale fotky máš čím dál hezčí
.
-
Eliza:Díky, nový foťák nemám, ale budu muset pořádně prozkoumat jeho všechny funkce, protože při tomhle světle, co je venku, mi to moc nejde
maris: My máme právě rádi kombinaci salátu a šťávy, jako Naďa -
maris:
vidíš, a já to miluju.. takový sosíček např. z pečeného kuřátka s bramb. salátem... no mňááám
-
Já bych taky hned posnídala,
ale dala bych si prsíčka třeba s kaší, pro mě je nezvyk podávat salát s majonézou s masem s omáčkou. To je ale můj problém, už jsem se tady s tím setkala, jde jen o zvyk. Vypadá to ale náramně
-
Krásný recept, hned bych si dala (klidně teď k snídani, jsem děsná...
) a ty fotky jsou jak ze žurnálu.
Máš nový foťák, že?
+ -
Všem zúčastněným moc děkuji za tolik ohlasů
-
-
krásné...
-
sunny.sofi:Ještě že ne prolustrovat