Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hroznové víno je chutné ovoce, které má široké využití. Bobule milujeme v syrovém stavu, ale vyrábí se z nich také mošty a víno, navíc mohou báječně chutnat v salátech, v koláčích nebo v sušeném stavu jako rozinky.

Vinná réva patří mezi nejstarší rostliny, které můžete pěstovat na zahrádce či na dvorku, jako užitečné i dekorativní rostliny. Sladké hrozny využijete k pečení moučníků, naopak mladé vinné listy poslouží k plněným závitkům či do kvašáků.

Jak využít vinnou révu v pokrmech

Poradíme, v jakých pokrmech vykouzlí sladké bobule dokonalou chuť:
  • Hrozny jsou velmi populární ve studené kuchyni v kombinaci s kousky sýrů, v sýrové roládě nebo jako ozdoba na jednohubkách.
  • Nezvyklou a přesto chutnou kombinaci má hroznové víno ve vepřových závitcích, případně šťávu z hroznů můžete přilít do výpeku pod maso.
  • Sladko-kyselé plody hroznů báječně doplňují také zeleninové i ovocné saláty. Krásný kontrast dokáží vytvořit hrozny v ovocných špízech.
  • Nebojte se použít kuličky hroznů do sladkých pečených koláčů, buchet nebo do nepečených dortů, kde budou ukryté pod vrstvou želatinové polevy.
  • Z čerstvých hroznů můžete vylisovat chutnou šťávu, kterou lze svařit s cukrem na lahodný hroznový sirup.
  • Hrozny můžete přeměnit také v zásoby na zimní období - uchovejte je ve formě marmelády či sladkého kompotu.

Pojďte si přichystat naprosto báječné a snadné občerstvení, které se hodí na jakoukoli příležitost během roku. Kostičky sýru skvěle chuťově lahodí s hroznovým vínem a skleničkou výtečného vína.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli