Jak využít vinnou révu v pokrmech? Poradíme, kam drobné bobule můžete přidat
Hroznové víno je chutné ovoce, které má široké využití. Bobule milujeme v syrovém stavu, ale vyrábí se z nich také mošty a víno, navíc mohou báječně chutnat v salátech, v koláčích nebo v sušeném stavu jako rozinky.
Vinná réva patří mezi nejstarší rostliny, které můžete pěstovat na zahrádce či na dvorku, jako užitečné i dekorativní rostliny. Sladké hrozny využijete k pečení moučníků, naopak mladé vinné listy poslouží k plněným závitkům či do kvašáků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít vinnou révu v pokrmech
- Hrozny jsou velmi populární ve studené kuchyni v kombinaci s kousky sýrů, v sýrové roládě nebo jako ozdoba na jednohubkách.
- Nezvyklou a přesto chutnou kombinaci má hroznové víno ve vepřových závitcích, případně šťávu z hroznů můžete přilít do výpeku pod maso.
- Sladko-kyselé plody hroznů báječně doplňují také zeleninové i ovocné saláty. Krásný kontrast dokáží vytvořit hrozny v ovocných špízech.
- Nebojte se použít kuličky hroznů do sladkých pečených koláčů, buchet nebo do nepečených dortů, kde budou ukryté pod vrstvou želatinové polevy.
- Z čerstvých hroznů můžete vylisovat chutnou šťávu, kterou lze svařit s cukrem na lahodný hroznový sirup.
- Hrozny můžete přeměnit také v zásoby na zimní období - uchovejte je ve formě marmelády či sladkého kompotu.
Pojďte si přichystat naprosto báječné a snadné občerstvení, které se hodí na jakoukoli příležitost během roku. Kostičky sýru skvěle chuťově lahodí s hroznovým vínem a skleničkou výtečného vína.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře