Listové řezy s hroznovým vínem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta (400 g )
500 g kuliček hroznového vína
500 g tučného měkkého tvarohu
250 g bílého jogurtu
asi 4 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce rumu
1 sáček želatinového ztužovače za studena
asi 3 lžíce vaječného likéru
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na půl.
    Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 12 - 15 minut.

  2. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme.
    Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned vmícháme do tvarohu.

  3. Jednu upečenou vychladlou placku potřeme polovinou tvarohového krému. Kuličky vína přepůlíme, vyndáme z nich větší semínka a půlky rovnoměrně naklademe na krém.
    Vše pokapeme vaječným likérem. Přiložíme druhou placku a potřeme ji zbytkem krému.
    Čokoládovou polevu rozehřejeme, zbylé poloviny bobulek párátkem namáčíme do polevy a klademe na povrch řezů.
    Nakonec řezy čokoládou ozdobně pocákáme.
    Před krájením necháme dobře ztuhnout v chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 332 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listové řezy s hroznovým vínem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: koláč z listového těsta s hroznovým vínem

Zapomněl/a jsem heslo