Drůbeží játra s hroznovým vínem

ruzena Kuchařka: ruzena

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

400 g kuřecích jatýrek
1-2 cibule
1 hrozen bílého vína
1 dcl červeného vína
kuřecí vývar nebo vodu
sůl
pepř
rýže na přílohu
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu.

  2. Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího vývaru (vody) a 1 dcl červeného vína a restujte asi 4-5min

  3. Na jiné pánvi na másle orestujte asi 400 g kuřecích jatýrek, která osolíte a opepříte.

  4. Pak směs z první pánve (cibule s hroznovým vínem) přilijte na jatýrka. Ještě chvíli (zhruba 10-15min) podusíme. Podávejte s rýží jakkoliv uvařenou nebo jinak upravenou.

Poznámka

Já jsem rýži uvařila klasicky, ale je možné si usmažit cibulku a do ní nasypat opranou rýži, zalít šálkem vody a přidat 1 lžičku vegety a přiklopit pokličkou a rýži podusit. Takto udělanou rýži používám i k přípravě rizota, jen se přidá masíčko a zeleninka a je hotovo. Tento recept je z mého sešitu a mám ho již dávno. Toto jídlo je velice chutné, jatýrka mají lehce ovocnou příchuť po hroznovém víně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Drůbeží játra s hroznovým vínem

  • thomassinno thomassinno

    Juuuuwa, tak to je luxusní mňamka :?-) já ci takýýýýý :yes: +7

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mám prakticky tentýž recept (jen dodržuju barvu hroznu a tekutého vína - tedy na bílý hrozen bílé víno a na červený červené, ale to asi nebude moc podstatné)každopádně mohu jen doporučit :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Zajímavé :yes: ;-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Růženko:-Ktak to je další játrová dobrota:-p, ukládám si k vyzkoušení a 4.tý bodík to zaslouženě jistí;-):yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    No,přesně jak říkáš:-Ojá mám takových pokladů víc nějak jsem si je netroufala vyzkoušet,ale pomalu na ně dochází:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No vidíš, takové poklady schováváš někde v sešitě:-D. Ale já mám taky sešit receptů a hodně věcí v něm ještě nevyzkoušených;-). Je pohodlnější mrknout tady, že;-)

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Jano opravdu to zkus,mě to taky překvapilo ta chuť,je vynikající:-p a to ten recept mám už hrozně dlouho,až teď jsem se rozhodla to vyzkoušet a nebyli jsme zklamaní:-D opravdu moc chutné a ta chuť je taková lehká ovocná a šťavnatá:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Teda Růžo, hroznové víno a játra? To musím vyzkoušet!! :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: drůběží játra kureci jatra s hroznovým vínem pokrm s hroznovým vínem recept-jatra s rýží pokrmy k rýži jak usmažit játra jatra na hroznovem vine drubezi jatyrka na vine cibule s vínem recept jidla z hroznovym vinem jak usmažit drůbeží játra kureci jatra z hroznovym vinem kuřecí jatýrka svínem drubezi jatyrka na vine recepty játra kuřecí s hroznovym vinem pokrmy s vínem kuřecí jatýrka rýže recept na kuřecí jatýrka recept jatra s ryzi játra s rýži

Zapomněl/a jsem heslo