Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velká úroda salátových okurek většinou potěší. Někomu ale možná přidělá vrásky, když neví, jak je uchovat, aby se nepřejedly. Jedním ze způsobů je konzervace, u salátových okurek je jiná než u nakládaček. Můžeme je zavařit i zmrazit.

Zavařené salátové okurky nebo i přerostlé nakládačky nám mohou přijít k chuti v zimě. Vzhledem k větší velikosti je krájíme na kolečka nebo strouháme na tenké plátky. Většinou bývají součástí chutných čalamád a jiných sterilovaných směsí. A víte, že je můžete i zmrazit? Okurky ke konzervaci vždy ochutnejte, aby nebyly hořké.

Jak zakonzervovat salátové okurky

Nabízíme několik chutných tipů a receptů.

Přerostlé okurky se dají také naložit na kvašáky, výbornou specialitu, kterou můžete i zakonzervovat.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli