Urodilo se vám hodně salátových okurek a potřebujete je zakonzervovat? Poradíme
Velká úroda salátových okurek většinou potěší. Někomu ale možná přidělá vrásky, když neví, jak je uchovat, aby se nepřejedly. Jedním ze způsobů je konzervace, u salátových okurek je jiná než u nakládaček. Můžeme je zavařit i zmrazit.
Zavařené salátové okurky nebo i přerostlé nakládačky nám mohou přijít k chuti v zimě. Vzhledem k větší velikosti je krájíme na kolečka nebo strouháme na tenké plátky. Většinou bývají součástí chutných čalamád a jiných sterilovaných směsí. A víte, že je můžete i zmrazit? Okurky ke konzervaci vždy ochutnejte, aby nebyly hořké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zakonzervovat salátové okurky
Nabízíme několik chutných tipů a receptů.
- Okurky na salát můžete jednoduše zmrazit.
- Velmi populární a chutné jsou tzv. americké okurky.
- Vyzkoušet můžete osvědčený recept na policejní čalamádu.
- Okurkový salát můžete zavařit i s nálevem podle dalšího receptu.
- Milovníci neobvyklých chutí nedají dopustit na okurkovou marmeládu.
Přerostlé okurky se dají také naložit na kvašáky, výbornou specialitu, kterou můžete i zakonzervovat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře