Zeleninový salát sterilovaný

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 120 minut Zavařeniny 4 názory

Suroviny

1 kg čerstvých paprik
1 kg cibule
1 kg rajčat
1 kg salátových okurek
Na zálivku:
750 ml vody
250 ml octa
250 g krystalového cukru
50 g soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít.

  2. Ve větším hrnci, kde se nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky.

  3. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice a potom dolijeme zálivku.

  4. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme necelou 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.

  5. Zeleninový salát sterilujeme podle velikosti sklenic 15 - 20 minut při 85°C.

Poznámka

Zavařuji tak zeleninu ze zahrádky, kterou nestačíme spotřebovat.

Při přípravě je nutné dodržet postup, jinak rajčata se rozvaří.

Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná. Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie, nebo hrubostěnné papriky. Salátovou okurku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový salát sterilovaný

Tématické fráze: sterilovaný okurkový salát sterilovaný paprikový salát paprikový salát sterilovaný cuketový salát sterilovaný okurkovy salat sterilovany sterilované saláty sterilovaný rajčatový salát sterilovaný salát z cukety sterilovaný salát zeleninový salát s cuketou recept na sterilovany okurkovy salat recepty na sterilování sterilování salát pálava sterilované papriky s rajčaty sterilovane salaty recepty sterilovaný cuketový salát rajčatový salát sterilovany sterilované papriky a okurky saláty ze zeleniny

Zapomněl/a jsem heslo