Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané záviny jsou velmi oblíbeným a vítaným pohoštěním pro návštěvy. Dají se jíst jak teplé, tak i studené. Spolehlivě zaženou hlad i chuť na něco dobrého u sklenky vína a jsou velmi rychle připravené. Poradíme, co do slaného závinu patří.

Slané záviny nejčastěji připravujeme z listového těsta, postup je velmi rychlý. Plníme je především šunkou, suchým salámem, na kousky nakrájenou klobásou, různými druhy sýrů a výjimkou není ani zelenina, jako je špenát či zelí.

Druhy těst na slaný závin

Slaný závin nejčastěji pečeme z listového těsta, ale pokud je nemáme zrovna v lednici, připravíme si třeba domácí bramborové těsto, podmáslové nebo také klasické kynuté. Naplníme je podle chuti uzeninami a různými druhy sýrů.

Záviny plněné uzeninou

Nejvíce používanou surovinou v závinech je jednoznačně šunka, dále suchý salám, plátky anglické slaniny nebo na menší kousky pokrájená klobása či párek. Domácí uzená klobása závin lehce provoní a báječně ochutí lehkou pikantností.

Záviny plněné zeleninou

Záviny můžeme plnit mimo uzeniny také zeleninou. Nejčastěji využíváme listový špenát, kysané zelí a výjimkou není ani pečená dýně či houby. Doplňujeme je sýrem a to například hermelínem, kozím sýrem nebo klasickým eidamem.

Pokud vám dochází nápady, co připravit na pohoštění pro návštěvu, nebo si nevíte rady, co k večeři, rozhodně vyzkoušejte podle tohoto videoreceptu slaný závin ala pizza

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky