Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké kuchyňské pomůcky usnadní pečení? Většinu z nich má každý z nás doma
Zdroj: Freepik, pressfoto

Kuchyňské pomůcky jsou malí pomocníci, kteří usnadní práci v kuchyni. Pokrmy se díky nim připravují jednodušeji a lépe vypadají. Některé pomůcky známe už od dob našich babiček, jen se zmodernizovaly.

Moderní kuchyně jsou na rozdíl od těch babiččiných vybaveny spotřebiči, které kuchařkám velmi usnadní práci - od myček na nádobí přes roboty až po multifunkční nádobí. Ušetří nám nejen práci, ale také čas a peníze. Při pečení pak můžeme použít pomůcky, které nám zajistí totéž - úsporu práce a efektivitu.

Pomůcky, bez kterých se pečení neobejde

Tyto pomůcky musí být nedílnou součástí každé domácnosti:

  • Na přesné odměřování potravin potřebujeme kuchyňskou váhu. Hlavně začátečníci se bez ní neobejdou.
  • Pečicí papír je úžasným vynálezem. Díky němu zůstává plech čistý. Vyrobíme z něj košíčky na muffiny, vyložíme jím formu nebo přikryjeme koláč v troubě.
  • Pro pečení potřebujeme plechy, formy a formičky. Při přípravě cukroví, sušenek a perníčků se neobejdeme bez vykrajovátek.
  • Kuchyňské náčiní je vyrobeno z plastu, silikonu a kovu. Potřebujeme dřevěná prkénka, váleček na těsto, vál, vařečky, metly, stěrky a mašlovačky.
  • Kvalitní nože jsou základem každé kuchyně. Udržujeme je nabroušené, protože tupý nůž potraviny a moučníky při krájení potrhá.
  • Ke slanému i sladkému pečení potřebujeme ostrá struhadla a mlýnky na mák a ořechy. Na struhadle nastrouháme jablka na koláč.

Jaké pomůcky nám usnadní pečení

I když se bez nich můžeme obejít, mají také své místo v kuchyni:

  • V kuchyni se neobejdeme bez dřevěných špejlí - na kontrolu upečených těst a nákypů, na přípravu špízů nebo jednohubek s napichovátky.
  • Teplotní sonda nám pomůže s požadovanou propečeností masa, ale také chleba a vysokých moučníků místo klasické špejle.
  • Na nanášení těsta na plech, na zdobení krémem nebo k plnění koláčků použijeme cukrářské trezírovací sáčky z plastu nebo ze silikonu.
  • Nejen maso, ale i koláč nebo buchty upečeme v alobalových miskách, které po použití prostě vyhodíme a ušetříme si práci s mytím.
  • Silikonové formy a náčiní jsou šetrné, nepřilnavé a hodí se i do myčky. Nemusí se vymazávat a nic se v nich nepřipálí.

Při výrobě perníčků se neobejdeme bez mísy a vařečky, válu a válečku na těsto, vykrajovátek, pečicího papíru a trezírovacího sáčku na zdobení polevou. Podívejte se na inspirativní video, jak se tradiční perníčky připravují:

Komentáře

Další tipy a triky