Jak používat teplotní sondu? Chytrého pomocníka využijeme nejen při grilování
Teplotní sonda je chytrým pomocníkem nejen při grilování. Díky ní se už nestane, že by steak byl vysušený nebo naopak krvavý, aniž by si to strávník přál. Důležité je ale její správné nastavení i umístění do potraviny.
Můžeme si tak pohlídat, aby byl steak propečený přesně podle našich chutí nebo se díky sondě dozvíme, že vnitřek chleba je upečený. Navíc se nám sonda sama ozve, kdy je hotovo. Jednoduše nastavíme teplotu, kterou má pohlídat a když jí dosáhne, spustí se zvuková signalizace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat teplotní sondu
Během měření je důležité zapíchnout sondu zhruba do středu masa, protože to je to místo, které se peče nejdéle.
- Je třeba vědět, jaké teploty potřebujeme dosáhnout. Tu si nastavíme na displeji.
- Vpíchneme teplotní sondu do středu masa, chleba nebo jiného pokrmu, který potřebujeme změřit a vyčkáme, dokud nám sonda neoznámí, že jsme dosáhli žádané teploty.
- Sondu po ukončení měření umyjeme a uložíme.
Teplotní sondou můžeme změřit třeba také teplotu mléka při výrobě sýrů nebo teplotu bílků při šlehání nad párou. Jistě pro ni najdete ještě mnoho dalších uplatnění a tak se investice do této chytré pomůcky jistě vyplatí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bábovka s větrníkovou příchutí: Tajemství skvělé chuti je ve voňavém karamelu, při jehož přípravě se nesmí šetřit cukrem
Komentáře