Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplotní sonda je chytrým pomocníkem nejen při grilování. Díky ní se už nestane, že by steak byl vysušený nebo naopak krvavý, aniž by si to strávník přál. Důležité je ale její správné nastavení i umístění do potraviny.

Můžeme si tak pohlídat, aby byl steak propečený přesně podle našich chutí nebo se díky sondě dozvíme, že vnitřek chleba je upečený. Navíc se nám sonda sama ozve, kdy je hotovo. Jednoduše nastavíme teplotu, kterou má pohlídat a když jí dosáhne, spustí se zvuková signalizace.

Jak používat teplotní sondu

Během měření je důležité zapíchnout sondu zhruba do středu masa, protože to je to místo, které se peče nejdéle.

  • Je třeba vědět, jaké teploty potřebujeme dosáhnout. Tu si nastavíme na displeji.
  • Vpíchneme teplotní sondu do středu masa, chleba nebo jiného pokrmu, který potřebujeme změřit a vyčkáme, dokud nám sonda neoznámí, že jsme dosáhli žádané teploty.
  • Sondu po ukončení měření umyjeme a uložíme.

Teplotní sondou můžeme změřit třeba také teplotu mléka při výrobě sýrů nebo teplotu bílků při šlehání nad párou. Jistě pro ni najdete ještě mnoho dalších uplatnění a tak se investice do této chytré pomůcky jistě vyplatí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky