Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůně perníčků dokáže vykouzlit pravou atmosféru Vánoc, na kterou se celý rok všichni těšíme. Toto cukroví s vůní skořice a perníkového koření milují především děti a s radostí se pouštějí do zdobení bílkovou polevou.

Nalaďte se na očekávaný adventní čas upečením perníčků. Receptů na vláčné perníčky je nespočet a každý z nich dokonale provoní váš domov. Hotové perníčky můžete zdobit bílkovou polevou, čokoládou či je posypat cukrářským zdobením.

Jakou mouku zvolit na perníčky

  • Základem každých perníčků je dokonale vláčné a voňavé těsto, do kterého patří vejce, med, perníkové koření a především hladká mouka.
  • Pouze tento typ mouky zaručí jemný a hladký povrch těsta, na kterém se lépe udrží bílková poleva.
  • Zdravější náhradou za klasickou pšeničnou mouku je celozrnná špaldová, se kterou nepoznáte v perníčcích rozdíl.
  • Milovníci perníčků, avšak s intolerancí na lepek, mohou zvolit bezlepkovou variantu mouky.

S prvním adventem se podle tradice začínají péct voňavé perníčky, aby stihly změknout do Vánoc. S tímto snadným videonávodem však upečete perníčky, které jsou měkké ihned. Ozdobit je můžete třeba netradičním popraskaným efektem.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky