Jakou zvolit mouku na perníčky? Dokonale hladký povrch zajistí pouze jeden typ
Vůně perníčků dokáže vykouzlit pravou atmosféru Vánoc, na kterou se celý rok všichni těšíme. Toto cukroví s vůní skořice a perníkového koření milují především děti a s radostí se pouštějí do zdobení bílkovou polevou.
Nalaďte se na očekávaný adventní čas upečením perníčků. Receptů na vláčné perníčky je nespočet a každý z nich dokonale provoní váš domov. Hotové perníčky můžete zdobit bílkovou polevou, čokoládou či je posypat cukrářským zdobením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku zvolit na perníčky
- Základem každých perníčků je dokonale vláčné a voňavé těsto, do kterého patří vejce, med, perníkové koření a především hladká mouka.
- Pouze tento typ mouky zaručí jemný a hladký povrch těsta, na kterém se lépe udrží bílková poleva.
- Zdravější náhradou za klasickou pšeničnou mouku je celozrnná špaldová, se kterou nepoznáte v perníčcích rozdíl.
- Milovníci perníčků, avšak s intolerancí na lepek, mohou zvolit bezlepkovou variantu mouky.
S prvním adventem se podle tradice začínají péct voňavé perníčky, aby stihly změknout do Vánoc. S tímto snadným videonávodem však upečete perníčky, které jsou měkké ihned. Ozdobit je můžete třeba netradičním popraskaným efektem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře