Měkké perníčky hned k jídlu

Suroviny

650 g hladké mouky
100 (200) g moučkového cukru
50 g másla
150 g tekutého medu
6-7 (i víc) lžic mléka
2 lžičky sody
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
4 žloutky + 1 na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drobí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

  2. Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Když byly moje holky malé, byly celé nedočkavé, tak jsem hledala recept, který by byl cobydup.

Perníčky nesmíte přepéct, pak budou jedlé hned po vychladnutí.

S těstem se moc dobře pracuje.

Cukru dávám jen 100 g, protože tam je ještě med a po nazdobení cukrovou polevou byly perníčky na nás moc sladké. Ale vy si dejte dle chuti :).

Komentáře k receptu Měkké perníčky hned k jídlu

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Kristen1993: To nemám vyzkoušené. Ale myslím, že když je dobře zabalíte, aby nevyschly a dáte do chladu, mohly by vydržet.

    Odpovědět

  • Kristen1993 Kristen1993

    Když je upeču teď, vydrží do Vánoc měkké? Jsem doma do konce měsíce, tak bych si je ráda upekla už teď :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Merylas: Děkuji za další krásnou fotku:-K:-*

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Merylas: Děkuji, jsou moc krásné :-K:-*

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Jaruško, dovolila jsem Ti tady k receptu přidat ještě jedno aktuální foto. A jak jsem už psala, perníčky zdobit neumím, tak jsem to "vychytala" jednou formičkou sněhové vločky a tento tvar už není třeba ani zdobit.:-K

    Odpovědět

  • Domidany Domidany

    zizala: Ano, určitě je udělám ještě před Vánoci, děkuji za recept :-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Domidany: Děkuju za krásné fotky a doufám, že perníčky chutnaly :-K.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Merylas: Děkuji pěkně :-*. Mám radost, že se recept osvědčil.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Jaruško, tento recept z Tvých stránek mi byl doporučen už před pár léty a pokud peču perníčky, tak podle tohoto receptu. S těstem se opravdu moc dobře pracuje a perníčky jsou hned k jídlu. Oblíbila si je celá naše rodina. Nejsem moc nadaná na zdobení cukrovou polevou, teda nejsem nadaná vůbec. :-) To přenechávám vnoučatům, když je potřebuju zabavit. :-) I teď jsem aktuálně pekla podzimní motivy, ale nezdobili jsme. I tak jsem si dovolila přidat foto a bod je u tohoto receptu samozřejmostí. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: perníčky hned měkké recept perníčky hned měkké perníčky pro nedočkavé perničky 7lzic mleka, med, recept na perníčky hned měkké vlahe perníky perníčky ined k jidlu davat sodu do perniku