

Měkké perníčky hned k jídlu
Suroviny
- 650 g hladké mouky
- 100 (200) g moučkového cukru
- 50 g másla
- 150 g tekutého medu
- 6-7 (i víc) lžic mléka
- 2 lžičky sody
- 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
- 4 žloutky + 1 na potření.
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme prosátou mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drobí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Když byly moje holky malé, byly celé nedočkavé, tak jsem hledala recept, který by byl cobydup.
Perníčky nesmíte přepéct, pak budou jedlé hned po vychladnutí.
S těstem se moc dobře pracuje.
Cukru dávám jen 100 g, protože tam je ještě med a po nazdobení cukrovou polevou byly perníčky na nás moc sladké. Ale vy si dejte dle chuti :).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Měkké perníčky hned k jídlu
-
Kristen1993: To nemám vyzkoušené. Ale myslím, že když je dobře zabalíte, aby nevyschly a dáte do chladu, mohly by vydržet.
-
Když je upeču teď, vydrží do Vánoc měkké? Jsem doma do konce měsíce, tak bych si je ráda upekla už teď
-
Merylas: Děkuji za další krásnou fotku
-
Merylas: Děkuji, jsou moc krásné
-
Jaruško, dovolila jsem Ti tady k receptu přidat ještě jedno aktuální foto. A jak jsem už psala, perníčky zdobit neumím, tak jsem to "vychytala" jednou formičkou sněhové vločky a tento tvar už není třeba ani zdobit.
-
zizala: Ano, určitě je udělám ještě před Vánoci, děkuji za recept
-
Domidany: Děkuju za krásné fotky a doufám, že perníčky chutnaly
.
-
Merylas: Děkuji pěkně
. Mám radost, že se recept osvědčil.
-
Jaruško, tento recept z Tvých stránek mi byl doporučen už před pár léty a pokud peču perníčky, tak podle tohoto receptu. S těstem se opravdu moc dobře pracuje a perníčky jsou hned k jídlu. Oblíbila si je celá naše rodina. Nejsem moc nadaná na zdobení cukrovou polevou, teda nejsem nadaná vůbec.
To přenechávám vnoučatům, když je potřebuju zabavit.
I teď jsem aktuálně pekla podzimní motivy, ale nezdobili jsme. I tak jsem si dovolila přidat foto a bod je u tohoto receptu samozřejmostí.