Jaký zvolit krém do plněných ořechů? Poradíme hned několik lahodných náplní
Babiččiny plněné ořechy jsou pro mnoho z nás symbolem rodinné tradice a vánoční pohody. Ořechy s náplní si právoplatně zasloužily své místo na slavnostním stole, protože se těsto s krémem doslova rozplývá na jazyku.
Drobné skořápky připomínající oříšky jsou upečené z křehkého těsta, které voní máslem i ořechy, a plní se lahodným máslovým krémem. Špičky slepeného cukroví stačí na závěr namočit do čokoládové polevy nebo poprášit moučkovým cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký zvolit krém do plněných ořechů
Křehké skořápky lze péct z kakaového i světlého těsta, případně je efektně střídat. Upečené oříšky můžete plnit těmito krémy:
- Ořechový krém: Základem této náplně je máslo, které promícháte s mletými ořechy a nastrouhanou tatrankou. Náplň dokonale voní i chutná díky přidanému rumu.
- Karamelová náplň: Druhou variantou je krém ze zkaramelizovaného Salka, do kterého po vychlazení zašleháte jemně mleté oříšky, rum a také máslo. Výslednou chuť krému si zaručeně zamilujete.
- Máslová náplň: Tento typ krému se může zdát obyčejným, avšak v jednoduchosti je krása. Základ krému na plněné ořechy tvoří vyšlehaná vejce s cukrem nad párou, která spojíte se změklým máslem.
Vyzkoušejte snadné plněné ořechy, které vám připomenou vánoční cukroví od babičky. Právě takové cukroví vás dokáže vrátit vzpomínkami zpět do dětství. Jakým krémem plníte ořechy nejraději? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentáři.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře