Rok se s rokem sešel a chystáme se na štědrovečerní hodování. Smažený kapr si v mnoha rodinách stále drží své místo, i když je to ryba náročná na vybírání kostí. I na ty se ale dá trochu vyzrát. Filety zbavené kostí pak jen jednoduše obalíte, usmažíte a máte hotovo.
Jak připravit křupavého kapra
Než začneme kapra připravovat podle uvedeného receptu, je dobré ho den předem naložit, abychom se zbavili typického rybího zápachu. Následná úprava je velmi snadná a budete k tomu potřebovat 600 g kapra, a to ideálně filet bez kostí. Na obalení kukuřičnou krupici a lněné semínko, a na ochucení mletý kmín a sůl. Dále 100 ml oleje na smažení a k servírování bylinkové máslo.
- Filet z kapra nakrájejte na jednotlivé porce, opláchněte je, důkladně osušte a z obou stran osolte. Opláchnutí půjde lépe teplou vodou.
- Dále v misce si smíchejte kukuřičnou krupici s mletým kmínem a lněným semínkem. Kukuřičnou krupici seženete v zónách zdravé výživy přímo pod tímto názvem nebo také pod názvem polenta (jen neberte tu instantní).
- V připravené směsi následně obalte připravené porce ryby.
- Na pánvi rozehřejete olej a rybu smažte pozvolna z obou stran dozlatova.
- Hotové porce hned po sundání z pánve potřete bylinkovým máslem. Můžete podávat s bramborovým salátem ale skvěle se hodí i k bramborové kaši.
Ani tento recept vás nepřesvědčil pustit se do přípravy smaženého kapra? Nevadí, můžete se inspirovat článkem, který nabízí různé alternativy kapra ke štědrovečerní večeři. Ať už vyberete cokoliv, věříme, že si pochutnáte. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře