Losos na smetaně s cuketou podle ČSN: K rybě spotřebujete přebytky ze zahrádky
Letní dovolená za vámi, ale spousta práce na zahrádce před vámi? Připravte si lososa, který vás navrátí zpět na dovolenou, a doplňte ho smetanovým přelivem s cuketou, díky kterému zpracujete trochu přebytků ze zahrady.
Jestliže máte rádi lososa a navíc máte až moc velké přebytky cuket ze zahrádky, jistě vás potěší recept na následujících řádcích. Losos se smetanou a cuketou si vás získá po prvním soustu. Vsaďte na jistotu v podobě receptů z oblíbených norem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lososa na smetaně s cuketou podle ČSN
Na 4 porce tohoto pokrmu budete potřebovat 600 g očištěného lososa, sůl a pepř podle chuti, 40 g hladké mouky, 40 g tuku (oleje), 32 g másla, 240 g cukety, 120 g zakysané smetany a čerstvý kopr na finální dozdobení.
- Lososa očistěte, opláchněte a případně naporcujte na potřebné porce. Osolte, opepřete a obalte ho v prosáté mouce.
- Cuketu oloupejte (malé, mladé kusy loupat nemusíte) a nakrájejte na kostičky.
- Jednotlivé porce lososa opečte na tuku s máslem z obou stran a poté je odložte na vhodné místo, aby neztrácely na teplotě.
- Do výpeku po rybě vsypte připravenou cuketu a krátce ji pod poklicí poduste.
- Nakonec do pánve vlijte zakysanou smetanu, promíchejte a prohřejte. Podle potřeby pak omáčku dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte lososa položeného na omáčce nebo jí přelitého společně se snítkou čerstvého kopru na ozdobu. Jako příloha se skvěle hodí vařené brambory.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Losos je ryba, která svou chutí ozvláštní jakýkoliv pokrm; nemějte tak obavy, že by neladil s chutí smetanové omáčky s cuketou - jedná se o neuvěřitelně lahodnou kombinaci. Pokud vás však neoslovila, zkuste třeba lososa téměř beze všeho:
Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů
Komentáře