Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na smetaně s cuketou podle ČSN: K rybě spotřebujete přebytky ze zahrádky
Zdroj: Freepik

Letní dovolená za vámi, ale spousta práce na zahrádce před vámi? Připravte si lososa, který vás navrátí zpět na dovolenou, a doplňte ho smetanovým přelivem s cuketou, díky kterému zpracujete trochu přebytků ze zahrady.

Jestliže máte rádi lososa a navíc máte až moc velké přebytky cuket ze zahrádky, jistě vás potěší recept na následujících řádcích. Losos se smetanou a cuketou si vás získá po prvním soustu. Vsaďte na jistotu v podobě receptů z oblíbených norem.

Jak připravit lososa na smetaně s cuketou podle ČSN

Na 4 porce tohoto pokrmu budete potřebovat 600 g očištěného lososa, sůl a pepř podle chuti, 40 g hladké mouky, 40 g tuku (oleje), 32 g másla, 240 g cukety, 120 g zakysané smetany a čerstvý kopr na finální dozdobení.

  1. Lososa očistěte, opláchněte a případně naporcujte na potřebné porce. Osolte, opepřete a obalte ho v prosáté mouce.
  2. Cuketu oloupejte (malé, mladé kusy loupat nemusíte) a nakrájejte na kostičky.
  3. Jednotlivé porce lososa opečte na tuku s máslem z obou stran a poté je odložte na vhodné místo, aby neztrácely na teplotě.
  4. Do výpeku po rybě vsypte připravenou cuketu a krátce ji pod poklicí poduste.
  5. Nakonec do pánve vlijte zakysanou smetanu, promíchejte a prohřejte. Podle potřeby pak omáčku dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte lososa položeného na omáčce nebo jí přelitého společně se snítkou čerstvého kopru na ozdobu. Jako příloha se skvěle hodí vařené brambory.

Losos je ryba, která svou chutí ozvláštní jakýkoliv pokrm; nemějte tak obavy, že by neladil s chutí smetanové omáčky s cuketou - jedná se o neuvěřitelně lahodnou kombinaci. Pokud vás však neoslovila, zkuste třeba lososa téměř beze všeho:

Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli