Vepřová krkovice s brokolicí ,dušená na cibuli

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 45 minut PT0H45M 2 porce Vepřové maso 11 názorů

510

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti/1plátek=200gramů
2 velké cibule (1 ks = 200g)
6 menších růžiček brokolice
2 lžíce oleje
4 lžíce chilli omáčky sladká
150 ml zeleninového vývaru
1 slabý plátek másla
1 lžíce nasekaného libečku nebo petržele
sůl
uzená paprika (možno přidat i sladkou papriku)
sušený česnek
mletý pepř na okořenění masa
2 vejce na volská oka
oleje(můžeme vynechat)
cherry rajčátka na oblohu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na rozehřátý olej orestovat.

  2. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách okořeníme. Vložíme je k orestované cibuli, kterou mírně nahrneme do stran a maso prudce po obou stranách osmažíme.

  3. Maso zakápneme chilli omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme bylinky a pod pokličku na slabém plameni dusíme 25 minut. Měkké maso z pánve vyjmeme.

  4. Do šťávy dáme plátek másla, růžičky brokolice a opět pod pokličkou necháme brokolici dodělat cca 5 minut na skus. Šťávu podle potřeby dochutíme, vložíme plátky masa a prohřejeme.

  5. Na talíři obložíme volským okem, brokolicí, polijeme šťávou a podáváme s pečivem. Hodí se i vařené, nebo jinak upravené brambory.

Poznámka

Do podobných přidávám rychlovku z kotlety, která je také chutná a u nás oblíbená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice s brokolicí ,dušená na cibuli

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo